İlk olarak 1992 yılında piyasaya sürülen Mortal Kombat, 90’lı yıllarda birçok kişinin favori oyunu haline gelmişti. 2013 yılında Steam’de satışa sunulan Mortal Kombat Komplete Edition halen aktif olarak oynanıyor.

Oyunun Steam sayfasını ziyaret eden oyuncular, “Yayıncının talebi doğrultusunda Mortal Kombat Komplete Edition, artık Steam’de satılmamaktadır.” ibaresini gördü. Bu konu hakkında şirket tarafından henüz resmi bir açıklama yayınlanmadı.

Bazı kullanıcılar oyunun Steam’den kaldırılması ile ilgili iddialar ortaya attı. Oyun yapımcısı Warner Bros,  Nightmare on Elm Street yazarı olan Wes Craven ile ilgili bazı sorunlardan dolayı kaldırıldığı öne sürüldü.

Oyunların satıştan çekilmesinin birçok nedeni olabilir. Oyun müzikleri ile ilgili telif anlaşmalarının bitiş tarihleri veya oyunların yeniden düzenlenerek yayınlanması bu sebeplerden birkaçı.

Geçtiğimiz yıl Mortal Kombat 11’in yayınlanması da kaldırılma sebeplerinden biri olabilir. Kullanıcılar şirketin yapacağı açıklamayı merakla bekliyor.