Bu derlemede, ilk sırada bir süredir Hakan: Muhafız dizisi yer alıyordu. Fakat platforma yeni giriş yapan iki Türk filmi ilk iki sırayı kapatırken, Muhafız da 3. sezonunun yayınlanmasının üzerinden biraz vakit geçtiği için geriledi.

1- Karakomik Filmler

Listenin zirvesinde Cem Yılmaz‘ın yeni işlerinden biri olan Karakomik Filmler yer aldı. Bu filmde, acıyı ve komediyi sentezlemeyi amaçlayan Yılmaz, gişede de başarılı olmuştu ve film 13.389.709,00 TL hasılat elde etmişti. Oyuncu kadrosunda Cem Yılmaz filmlerinin olmazsa olmaz oyuncuları olan Zafer Algöz ve Ozan Güven yer alıyor fakat bu kez kadroda Necip Memili ve Cem Davran gibi farklı isimler de var.

2 – 7. Koğuştaki Mucize

Aras Bulut İynemli‘nin başrolünde yer aldığı film 7. Koğuştaki Mucize ise listede 2. sırada yer aldı. Filmin konusunun merkezinde, 1983 yılında sıkı yönetim döneminde, bir komutanın çocuğunu öldürmekten tutuklanıp idam cezasına mahkum edilen ve kızından ayrı kalan zihinsel engelli bir baba var. Babanın masumiyetini kanıtlama sürecini izliyoruz. Film beyaz perdede yüksek başarı elde etti ve hasılatı 82.375.935,00 TL oldu.

3 – The Platform

Netflix Orijinal yapımı olan, şiddet ve gerilimin olduğu The Platform listede 3. sırayı aldı. Farklı bir konu üzerinden ilerleyen filmde, üst kattakilerin alt kattakilere göre daha iyi beslendiği bir hapishanede, bu sistemi düzeltmeye çalışan bir adamı izliyoruz.

4 – Elite

Netflix’in gençlik dizileri türünde konumlandırdığı Elite de Türkiye’de bugünün en çok izlenen 4. içeriği oldu. İşçi sınıfından üç genç, özel bir okula kaydoluyor ve zengin öğrencilerle sorunlar yaşıyorlar. Bu durum bir cinayete yol açıyor…

5 – Hakan: Muhafız

Türk yapımı ilk Netflix Orijinal içeriği olan Hakan: Muhafız, ilk iki sezonuyla beklentileri karşılayamamış ve olumsuz tepkilerle karşılaşmıştı. Dizinin yakın zamanda yayınlanan 3. sezonu ise ilk iki sezona nispeten biraz daha hareketli geçiyor. Dizi bir süre listenin zirvesinde konumlanırken, şu anda 5. sırada yer alıyor.

6 – Pandemic

Corona virüs pandemisiyle mücadele ettiğimiz bugünlerde, Pandemic adlı belgesel dizisinin listede 6. sırada yer alması tesadüf gibi durmuyor. Bu belgesel dizisinde, influenzaya karşı verilen savaş konu alınırken, küresel bir salgını engelleme çabaları gösteriliyor.

7 – Addicted

Mutlu bir aile yaşamına ve iyi bir kariyere sahip olan Zoe isimli karakterin, başka erkeklerle birlikte olmasıyla bu düzen bozuluyor. Platformu +18 içeriklerinden biri olan Addicted listenin 7. sırasında konumlandı.

8 – Toy Boy

Sevgilisinin kocasını öldürme suçundan dolayı hapse giren striptizci, yeniden yargılanmak için serbest kalır ve sevgilisinin bu suçu kendi üstüne attığını kanıtlamaya çalışır. İlginç bir konu ele alan Toy Boy, 8. sırada kendine yer buldu.

9 – La Casa De Papel

Listenin 9. sırasında karşımıza çıkan La Casa De Papel, bir noktaya kadar zirvede yer alıyordu. Popüler dizi hala Netflix Türkiye Top 10 listesinde yer almayı başarıyor.

10 – Spenser Kanunları

Aksiyon ve macera filmi olan Spenser Kanunları listenin son sırasında kendisine yer bulabiliyor. Eski bir polis ve aynı zamanda eski bir mahkum olan Spenser, iki polisin ölümüyle ilgili bir komployu ortaya çıkarmak için  bir dövüşçü ile birlik oluyor.