Arazi araçları konusunda tecrübeli olan şirket elektrikli modellerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Leaf modelinden edindiği tecrübeler ile benzer alt yapıyı kullanarak elektrikli SUV modelini gelşitiren Nissan elektrikli Leaf için testlere başladı.

Gücünü iki ayrı motordan alacak olan modelde bağımsız dört çeker sistemi de bulunacak. Bu sayede arazi araçları kadar olmasa da elektrikli Leaf modeli hafif engebeli yollarda daha iyi performans gösterebilecek.

227 kW (304 HP) güce sahip olan araç 680 Nm tork üretecek. Bu özellikleri ile elektrikli Leaf modeli kullanım açısından eğlenceli olacak gibi görünüyor. Elektrik tasarrufu için rejeneratif fren bulunan model sürücülerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış.

Bağımsız fren kontrolü bulunan araçta viraj alma kabiliyetinin arttığını belirten yetkililer, geliştirdikleri motor kontrol sistemi sayesinde zorlu yollarda sürüş konforunu diğer modellere göre arttıklarını açıkladı.

Nissan yetkilisi Takao Asami ” Şu an geliştirmiş olduğumuz teknoloji sayesinde tüm tekerlekler bağımsız olarak kontrol edilebiliyor. Bu özelliği geliştirdiğimiz şasi teknolojisi ile birleştirerek hızlanma, viraj ve fren performansı gibi konularda spor otomobillere yaklaştık.” dedi. Benzer şekilde geliştirmekte oldukları Ariya konsept araç için de çalışmalara devem ettiklerinin altını çizen Asami olumlu sonuçlar elde ettiklerini söyledi.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur