Android cihazların en büyük sorunlarından biri üreticilerin güncelleme desteği. Kullanıcılar için tercih sebebi olan gücelleme konusunda çalışmalarına devam eden firma, Nokia 7.1 Android 10 güncellemesini yayınladı.

Ekim ayında Nokia 8.1 için güncelleme yayınlayan firma diğer modeller için de harekete geçti. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Nokia Mobile Live etkinliği yapılmıştı. Etkinlikte Nokia 9 PureView modeli için güncelleme müjdesi veren firma Nokia 7.1 için de en kısa sürede Android 10 güncellemesi yayınlayacaklarını belirtmişti.

Genel Müdür Pranav Schroff güncellemenin gelecek hafta yayınlanacağını açıklamıştı. Ancak bazı Reddit kullanıcıları güncellemeyi kurduklarını belirtti. Ocak ayında Nokia 7 Plus, Nokia 6.1 ve Nokia 6.1 Plus modelleri için Android 10 güncellemesi gelecek.

Eylül ayında şirketin yol haritası paylaşılmıştı. Yapılan güncellemeler göz önünde bulundurulduğunda şirketin hedeflerine ulaştığını söyleyebiliriz. İşletim sistemi güncellemelerinin cihaz güvenliğini de artırdığını belirtmekte fayda var.

Nokia eski günlerine dönebilmek için çalışmalarına devam ediyor. Şirketin gelişimi ve geleceği hakkında sizler de görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur