Qualcomm’un en güçlü mobil işlemcisi olan Snapdragon 865‘in güç vereceği telefonun önümüzdeki ay tanıtılması bekleniyor olsa da, ekran altı kamera teknolojisi geliştirme aşamasında olduğu için sonbaharda çıkacağı belirtiyor.

Ekran altı kamera ilk kez Nokia’nın dile getirdiği bir teknoloji değil. Oppo daha önce bu teknolojiyi kullanan demo telefonlar ile karşımıza çıktı. Ancak, bugüne kadar piyasaya sürülen herhangi bir telefonda bu teknolojiye yer verilmedi.

Tabi, bu özelliğin henüz oldukça yeni olduğunu hatırlatmak isteriz. Nokia istediği ilerlemeyi sağlayamazsa, ekran altı kamera teknolojisinden şimdilik vazgeçebilir.

Nokia 9.2, Nokia 9 PureView’de başarısızlıkla sonuçlanan beş kamerayı tekrar karşımıza çıkarmayacak. Günümüzde piyasaya sürülen amiral gemileri ile benzer şekilde geleneksel bir çoklu kamera kurulumunun yer alacağı ve böylece beş arka kameranın ayırt edici özellik olmaktan çıkacağı belirtiliyor. Nokia’nın ana hedefi, ekran altına yerleştirilen ön kamerayı ayırt edici özellik haline getirmek.