Akıllı telefon üreticileri 120 Hz yenileme hızına sahip ekranları en azından amiral gemisi telefonlar için standart haline getirmeye başladı. Nubia Red Magic 5G özellikleri arasındaki yenileme hızı da dikkat çeken önemli detaylardan biri oldu.

Daha önce Nubia’nın yeni akıllı telefonunun 144 Hz yenileme hızına sahip bir ekran ile geleceği detaylandırılırken, 80W hızlı şarj ile de sınır tanımayacağı söylenmişti. 144 Hz yenileme hızına sahip ekranıyla Red Magic 5G, 144 Hz monitörlü bir oyun bilgisayarına eşdeğer diyebiliriz.

Ortaya çıkan yeni detaylara göre ekran tarafında oldukça iddialı olan Red Magic 5G, GameBench testinden alnının akıyla çıktı.

İşlemci tarafında Snapdragon 865 ile donatılan telefonun, 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip olduğunu söylemek mümkün. Oyun performansında ise başarılı bir sonuca ulaşan telefonun ısınmayı önlemek adına aktif soğutma özelliği de bulunuyor.

Mobil oyun sevdalısı olanlar için oldukça tercih edilebilir bir telefon olacak olan Red Magic 5G, bazı testlere tabii tutuldu. Sevilen yarış oyunu Real Racing 3‘ü çalıştırırken minimum 142 FPS ile ortalama 144 FPS’e ulaşan oyun hızının oldukça doyurucu olduğunu söyleyelim. PUBG Mobile‘ı da 90 FPS’de rahatlıkla oynatan telefonun, oyunseverler tarafından tercih sebebi olacağını tahmin ediyoruz.

GameBench yayınladığı içerikte, Qualcomm‘un GPU ve akıllı telefon ekranı arasında senkronizasyon geliştirmek için elinden gelenin en iyisini yaptığını ve yeni Snapdragon 865 yonga setinin oyun performansının oldukça başarılı olduğunu vurguluyor.