MIT araştırmacıları, kendi kendini süren bir otonom arabanın, yeteneksiz ya da ne yapacağını önceden kestiremeyeceğiniz çılgın insan sürücülere karşı nasıl tepki gösterdiği sorununu inceledi.

MIT Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı ’ndan (CSAIL) araştırmacılar, diğer sürücülerin yoldaki davranışlarını sosyal psikoloji tekniklerini kullanarak tahmin etmeye başladılar.

Daha sonra, bu teknikleri yapay zekâ ile destekleyerek, sürücüleri “işbirlikçi ya da rekabetçi” olarak iki temel kategoride sınıflandırmaya yardımcı oldular. Tabii bu isimlendirmeler ve kategorilendirmeler değiştirilebilir.

Bu sınıflandırma teknikleri sayesinde, sistem şerit birleşmelerine, daha hızlı dönüşe ve daha fazlasına geldiğinde sürücülerin hareketlerini daha iyi tahmin edebildi. Belge, bu tekniklerin uygulanmasından sonra yapay zekanın doğruluğunun% 25 arttığını söylüyor.

Yeni makalenin baş yazarı olan Wilko Schwarting, “İnsanlarla ve çevresinde çalışmak, davranışlarını daha iyi anlama niyetlerini ortaya çıkarmak anlamına gelir. İnsanların istanbul escort bayanlar işbirlikçi veya rekabetçi olma eğilimleri çoğu zaman sürücü olarak nasıl davrandıklarını gösterir. Bu makalede, bunun gerçekten ölçebileceğimiz bir şey olup olmadığını anlamaya çalıştık.” dedi.

Yapay zeka ile beraber yüzde 25 daha iyi tanıyacak

Kısacası, günümüzde daha çok kameralarda karşımıza çıkan ama hayatın pek çok farklı alanında kullandığımız yapay zeka, iyi bir kurulum ve kategorilendirmeyle beraber, sürücülerin hareketlerini algılayıp, onları ona göre kategorize edip, olası riskleri önceden tahmin edip, sürücüleri yüzde 25 daha iyi ve daha hızlı tanıyacak.

Otonom araçların önünde hukuki ve yolların fiziksel durumuyla ilgili pek çok farklı sorun durmaya devam ediyor. Ama önümüzdeki dönemde bu çalışma, otonom araçların işini epey kolaylaştıracak.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur