Google’ın Ekim ayında resmiyet kazandırması beklenen yeni üst seviye modeli Pixel 5 XL yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Üst seviye özelliklerle gelecek olan akıllı telefon, Qualcomm’un en gelişmiş mobil işlemcisi olan 5G destekli Snapdragon 865’ten gücünü alacak.

Üçlü arka kamera dizilimine sahip olması beklenen modelde geniş açı, ultra geniş açı ve telefoto lens yer alacak. Diğer taraftan modelin ön yüzünde ise çok daha inceltilmiş çerçeveleriyle 90 Hz OLED bir panel kullanılacak.

Apple’ın iPhone X ile yeniden popülerlik kazandırdığı yüz tanıma özelliği ise Pixel 5 XL modelinde yer alacak. Bir önceki modelde çok başarılı olduğu söylenemeyen yüz tanıma sisteminin çok daha geliştirilmiş bir haliyle yeniden karşımıza çıkacağı iddia ediliyor.

3 boyutlu taramaya sahip olan yüz tanıma sistemleri daha güvenli olarak karşımıza çıkarken 2 boyutlu tarama yapabilen sistemler pek tercih edilmiyor. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce parmak izi sistemlerine karşılık yüz tanıma sistemleri daha güvenli ve kullanışlı mı?