Dünyanın en çok oyanan mobil oyunu olan PUBG Mobile için birçok taktik ortaya atılıyor. Bu taktiklerin bazılarının içinde hileler yer alıyor olsa da onlar olmadan da bileğinizin hakkı ile başarılı olmak mümkün. Yapılan bir araştırmaya göre oyun oynamadan önce yapılan 15 dakikalık egzersizler oyun performansını olumlu etkiliyor. Bunun yanında oyun içinde dikkat etmeniz gereken bazı detaylar yer alıyor ki bunların başında ‘’parmak hareketleri arasında hızlı geçiş’’ yatıyor.

Mobil oyunlarda özellikle Battle Royale olarak sunulan birçok oyunda parmak hareketleri arasında hızlı geçiş yapmak gerekiyor ki PUBG Mobile da bu oyunlardan birisi. Oyunun içindeyken kontrol sahibi olmak oldukça önemli bunun yolu da pratik yapmaktan geçiyor. PUBG Mobile’da bulunan çoklu dokunmatik ekran kontrolünün sahibi olunmadığında oyunda başarısız olmanız kaçınılmaz oluyor. Bu nedenle hareket halindeyken düzenli olarak o kontrolleri kullanın, çömelin veya zıplayın. Kontroller arasındaki yapacağınız her hızlı geçiş size puan olarak geri dönecek.

Biraz önce bahsettiğimiz hızlı parmak hareketlerini kullanmayı pratik haline getirdiğinizde daha iyi ‘’çömelme, durma, ateş etme’’ kontrolü kazanacaksınız. Bu sayede bilgisayar ya da konsol oyunlarında çok fazla hayatınızı kurtaran ‘’ ses dinleme’’ refleksini kullanabilirsiniz. Böylelikle düşman size doğru geliyorsa ayak seslerinden bunu anlayıp, çömelebilir ve yaklaştığında onu doğru anda ateş ederek vurabilirsiniz.

PUBG Mobile için koronavirüs engeli

PUBG Mobile yeni güncellemesi 0.17.0 ile 12 şubat tarihinde oyuncuların karşısına çıkacaktı. Yeni yayınlanan bilgilere göre bu güncelleme tarihi koronavirüs engeline takılmış gibi duruyor.

Peki hedeften uzaklık ne kadar olmalı?

Atış becerilerinizi geliştirmek için silahlı oyunları gerçekten seviyor olmanın dışında bir de en az 10 metrelik bir mesafeyi korumanız gerekiyor. Elbette bunu ölçemezsiniz ancak aşağı yukarı ayarlayacağınız bu mesafe ile isabetli atışlar yapmanız oldukça olası.

CS:GO ve Call of Duty gibi silahlı oyunlarda oldukça işe yarayan ve her oyunseverin bildiği bir taktik ile geliyoruz, ‘’ zıpla ve vur’’. Bu sayede hem karşınızdaki beklemediği için onun vuruş açısından çıkmış olacaksınız hem de kendi aldığınız nişan ile onu vurmuş olacaksınız. Eğer bu taktiği o da biliyorsa ve zıplıyorsa önce vuran kazansın!

Sıkı PUBG Mobile oyuncularının bildiği jiggling veya Jiggle/Choco Peak taktiği aslen çalkalama hareketine dayanıyor ve yalnızca karşınızdaki düşmanı şaşırtmak ile kalmıyorsunuz bir de ondan kurtulmanızı da sağlıyor.

PUBG Mobile liderlik koltuğuna iyice kuruluyor

PUBG Mobile geçen yılki rekorunu tazeleyerek karşımıza çıkıyor. Yayınlanan ocak ayı verilerine göre PUBG Mobile lider desek yanlış olmaz. Gelin verilerin detaylarına bakalım.