İlk etapta Galaxy Fold 2 olarak beklenen telefonun Galaxy Bloom olacağı iddia edildi. Bunun nedeni ise CES 2020’de çekilen bir fotoğraftı. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Galaxy Z Flip iddiaları bugün itibariyle doğrulanmış oldu.

Tanıtım afişlerinin yanı sıra bir mağazadaki bilgisayarın ekranında Galaxy Z Flip’i gösteren bir fotoğraf ortaya çıktı. Heyecanlandıran detay ise tanıtım afişinin, telefonun Z şeklinde açılacağını işaret etmesi. Bu durumda çift menteşe ihtiyacı ortaya çıkıyor. Ancak, beklentiler Samsung’un bu şekilde bir tasarımın aksine yine tek menteşeli bir telefon ile kullanıcı karşısına çıkacağı yönünde.

Weibo’da paylaşılan bu görüntülerin gerçeği yansıtıp yansıtmadığı bilinmiyor. Bazı kullanıcıların iddiası ise iki telefon üst üste koyularak bu görüntünün elde edildiği yönünde. Yani üçe katlanan bir telefona şu anda pek ihtimal verilmiyor.

Cihazın teknik özellikleri konusunda çeşitli iddialar ortaya atılmış olsa da, cihazın Snapdragon 855 işlemciden güç alacağı ve Android 10 işletim sistemi ile kutudan çıkacağı dışında netleşen başka bir detay söz konusu değil.