Şüphesiz kullanıcıların en çok merak ettiği konulardan biri yeni çıkacak olan telefonların özellikleridir. Lenovo, Xiaomi, Oppo ve Realme Snapdragon 865 ile ilgili ilk açıklamalarda bulunan markalar oldu.

Lenovo, Xiaomi ve Oppo, yeni işlemcinin 5G teknolojisinin daha da yaygınlaşması için önemli bir adım olduğunu düşünüyor. 865 modeli içerisinde 5G modem barındırmıyor. Şirketler yeni nesil telefonlarında Snapdragon X55 adı verilen 5G modemleri kullanacaklar.

Google Pixel, Samsung ve OnePlus gibi markaların da çalışmalar yaptığı tahmin ediliyor. Apple ve Huawei markalarının üretilen yeni işlemci yerine kendi çözümlerini kullanacağı biliniyor.

Lenovo yetkilileri “Markamızın mobil birimi olarak 2020 yılında 5G çözümlerimizi üreteceğiz. Snapdragon 765 ve 865 modelleri ile üreteceğimiz amiral gemisi telefonlarımız sayesinde akıllı telefon pazarında yeniden söz sahibi olmayı hedefliyoruz.” dedi.

Xiaomi kurucu ortağı ve başkan yardımcısı Bin Lin “Gelecek yılın ilk çeyreğinde Snapdragon 865 işlemciye sahip ilk akıllı telefonlardan biri olan amiral gemisi telefonumuz Xiaomi Mi 10 modelini tanıtacağız.” dedi.

Oppo küresel satış başkanı da açıklamalarda bulundu. Alen Wu “2020 yılının ilk çeyreğinde şirketimiz Snapdragon 865 işlemcili amiral gemisi telefon çıkarmaya hazırlanıyor. 5G çözümlerimiz ile müşterilerimizin ürünlerimizden memnun kalmasını sağlayacağız.” dedi.

Realme pazarlama müdürü Xu Qi Chase, yaptığı bir röportajda yeni çıkan işlemcileri amiral gemisi telefonlarında kullanacaklarını belirtti. Tanıtılan yeni işlemci sayesinde kullanıcılar iki kat hızlı yapay zeka teknolojisine sahip olacak, cihazlar daha hızlı fotoğraf işleme yapabilecek ve mobil oyunları en iyi şekilde oynatabilecek.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur