Çin’in ünlü sosyal medya platformu Weibo’da, dikkat çekici bir iddia öne sürüldü. Digital chat station isimli bir kullanıcı, Qualcomm’un bu yıl içerisinde yeni bir işlemci daha çıkaracağını yazdı. Aynı zamanda bu işlemcinin çıkış tarihinin de 2020’nin 3. çeyreği olacağını iddia etti.

Weibo kullanıcısı, işlemcinin isminin de Snapdragon 865 Plus olacağını söyledi. Bu iddiayı kuvvetlendiren referans ise geçtiğimiz yıl firmanın Snapdragon 855 Plus’ı çıkartması oldu. Şirket, amiral gemisi cihazlar için öncelikle Snapdragon 855’i tanıtmış ve telefon üreticilerine sunmuştu. Akabinde de markadan, 855 Plus hamlesi gelmişti.

Prototip birkaç ay içinde hazır olacak

İddiaları öne süren kullanıcı, işlemci için çalışmaların yürütüldüğünü ve prototipinin iki ay içerisinde tamamlanacağını da yazdı. Bu iddialar teknoloji ilgililerini heyecanlandırdı.

Öte yandan, Qualcomm’un daha önce çıkarttığı 855 ve 855 Plus’ı baz alırsak, bu iki işlemci arasında aşırı bir fark bulunmayacak. Plus işlemcisi kağıt üzerinde bazı iyileştirmelere sahipti ancak iki yonga seti de birbirine yakın performans sunuyordu.