Geçtiğimiz hafta, PlayStation 5 fiyatı ve çıkış için bazı bilgiler sızdırılmıştı. Fiyat için 499 dolar ihtimali çokça konuşulurken, çıkış tarihi için de PlayStation 20. yılı yani, 20 Kasım 2020 gösterilmişti.

Bununla ilgili haberi sizinle de paylaşmıştık.

İddiaların çok konuşulması ve oyuncularda beklenti olmasının ardından Sony, bir açıklama yaptı. Açıklamada yeni konsolun fiyatının ortaya çıkan miktar olmadığı söylendi.

Konsolun çıkış tarihi ve fiyatının bu kadar konuşmasıyla birlikte, konsol hakkında beklentiler de çoğalmış oldu. Çünkü oyuncular, uzun zamandır konsolu bekliyor. Ancak Sony, herhangi bir resmi açıklamada bulunmuyordu.

Konu hakkında Japonya ’dan bir oyun dergisi, Sony Interactive Entertainment sözcüsüyle iletişime geçti. Sözcü, çıkış tarihi ve fiyatın doğruluğu sorulduğunda “Yayınlanan içerik resmi bir duyuru değil. Söylentiler ve spekülasyonlar hakkında yorum yapmayacağım.” cevabını verdi. Böylece iddiaları hem doğrulamadı hem de reddetmedi.

Microsoft tarafından duyurulan Xbox Scarlett ile rekabete başlayan PlayStation 5, yarıştan geri kalmak istemiyor. Ancak Xbox Scarlett hakkında bilgilerin kesinleşmesiyle birlikte, Microsoft rekabette öne geçmiş durumda.

PlayStation 5 ve Xbox Scarlett rekabeti başlıyor

PlayStation ve Xbox arasındaki savaş, önümüzdeki yıl daha zorlu olacak. Microsoft, "Xbox Project Scarlett Geriye Dönük Uyumluluk" projesi ile Sony'e adeta gözdağı vermeye çalışıyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur