Phil Spencer, BBC ’nin kendisiyle yaptığı ufak röportajda etkinlikle ilgili genel soruları cevapladı. Muhabirin sorusu üzerine Google Stadia hakkında da konuşan Xbox patronu Stadia göndermesi yaparken, aynı zamanda bir itirafta bulunmuş da oldu.

En iyi oyun deneyiminin hala konsol ve PC üzerinde olduğunu belirten Spencer, bu durumun değişmesinin yıllar süreceğini düşündüğünü söyledi.

Google Stadia benzeri bir oyun servisi üzerinde çalıştığı bilinen Microsoft, bu projesini Project xCloud olarak adlandırıyor. Spencer ’a, Google Stadia‘nın kullanıma açılmasına çok kısa bir süre kalmasına karşın ProjectxCloud‘ın hala test aşamasında olduğu hatırlatıldı.

Bu hatırlatmanın üzerinde Xbox cephesinden, itiraf niteliğinde bir cevap alınmış oldu. Xbox ’ın patronu, şirketin bu tarz bir proje geliştirmek için yeterince hızlı davranmadığını kabul etti.

Fakat bu durumun pazar payı anlamında büyük bir problem yaratmayacağı görüşünce olan Phil Spencer, bu tarz bir alışkanlığın benimsenmesi uzun zaman süreceği için bu alana girmek için hala vakitlerinin olduğunu da ekledi.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur