Müşterilerinin büyük bir kısmı öğrenci olan Xiaomi, ilginç bir karara vardı. Öğrenci odaklı güncellemeler getirmeye karar veren teknoloji firması, üç adet yenilik ile gündeme damgasını vuracak.

Odaklanma modu (Focus Mode), özelleştirilebilen kilit ekranları ve Müfredat Modu eşliğinde tazelenmesi planlanan MIUI 11, genç bireylerin başarısında öneml bir rol oynamaya hazırlanıyor.

Xiaomi ekibinin geliştirip piyasaya sürmek istediği ilk özellik olan Odaklanma Modu, 90 dakikaya kadar ayarlanabilen bir zamanlayıcıyı devreye sokacak. Bu zamanlayıcı, önceden belirlenen süre boyunca telefonu kısıtlayacak.

Kendisine verdiğiniz talimata göre görevini yerine getirecek olan yazılım devrede olduğu sürece sadece fotoğraf çekebileceksiniz ve acil arama yapabileceksiniz. Ayrıca bu modda ne kadar vakit harcadığınızı da öğrenebileceksiniz.

Bu moda şu yolu izleyerek ulaşabileceksiniz: Ayarlar > Ekran Süresi Yönetimi. Başarılı şirketin bir diğer projesi, kullanıcıların seçimi ile alakalı. Halihazırda özelleştirilebilen kilit ekranları, artık daha fazla kişisel zevklere hitap edecek.

Kullanıcıların kendi renklerini, altyazılarını, resimlerini ve hatta emojilerini seçmelerine fırsat tanıyacak olan gelişmiş kişiselleştirme modu, bildirim simgelerinin bile özelleştirilebilmesini sağlayacak.

Buna ek olarak ekranda yer alacak olan simgeleri, simgelerin görüneceği yerleri ve yazıların renkleri de kullanıcının keyfine kalacak. Öğrenciler, tek bir seferde istedikleri bilgilere ulaşabilecekler.

Xiaomi ’nin son müjdesi ise, yukarıda belirtildiği gibi, Müfredat Modu oldu. Öğrenci odaklı olan bu takvim hakkında pek fazla bilgi mevcut değil. Üzerine not alınabilen takvim, standart takvimlerden daha iyi gibi duruyor.

Uygulamarın ne zaman geleceği hakkında herhangi bir bilgi mevcut değil. Xiaomi MIUI 11 güncellemesi projesi altında geliştirilen stratejiler hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur