Bilindiği üzere Xiaomi, 10 Aralık 2019 tarihinde Redmi K30 serisini tanıtacak. İlgili etkinlikte ülkemize getirileceği öngörülen Redmi K30 4G ile ülkemize gelmeyeceği kesinleşen Redmi K30 5G, tanıtımın yıldızları olacak.

Redmi K30 Pro ise daha önce sızdırdığı bilgilerin doğru çıkması ile ünlenen Sudhanshu Ambhore isimli bir kişinin radarına takıldı. Ambhore, bu cihaz için bir çıkış tarihi öne sürdü. Pro modeli, gücünü Snapdragon 865 işlemcisinden alacak.

Sudhanshu Ambhore, K30 serisinin üçüncü üyesini Mart 2020 tarihinde görebileceğimizi ifade etti. Yeni yıla hızlı bir giriş yapmak isteyen Xiaomi, elini çabuk tutmakta kararlı. Peki kendisinin işlemcisi ne kadar iyi?

X55 5G modemi ile entegre bir şekilde çalışan Snapdragon 865, hızı oldukça yüksek olan bir internet desteği verecek. Önümüzdeki yılda söz sahibi olması beklenen birçok amiral modeli, kendi gücünü bu işlemciden alacak.

Redmi K30 Pro

İşlemci gücü tarafında Snapdragon 855 ’e göre yüzde 25 daha yüksek bir performans sunan Snapdragon 865, grafik gücünde ise yüzde 20 daha yüksek bir performans artışı sağlıyor.

İşlemci ve grafik birimi tarafında yüzde 35 daha az enerji tüketeceği söylenen Snapdragon 865, önümüzdeki senenin en güçlü işlemcilerinden biri olacak. Redmi K30 4G, Snapdragon 730 / Snapdragon 730G ikilisinden beslenecek.

Redmi K30 Pro özellikleri

En çok merak edilen akıllı telefonlardan biri olan Redmi K30 5G, internet hızı bakımından 3.7 Gbps seviyesine kadar çıkabilecek. SA/NSA 5G altyapısını kullanan model, gücünü Snapdragon 765G ’den alacak.

Oyunlar konusunda da oldukça iddialı olan 4G ve 5G cihazları, rakiplerinin karşısında neler yapabilecek hep birlikte göreceğiz. Dilerseniz Pro modelinin işlemcisi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. İyi seyirler.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur