Akıllı telefon piyasasında rakiplerinden geri kalan Sony cephesinden sevindirici bir haber geldi. Yeni Xperia için geliştirmelere devam eden firmanın çalışmalarına ait bilgiler, Geekbench‘te yer aldı. Listelenen özelliklere göre orta segment cihazlar arasında olması beklenen cihaz, Snapdragon 765 işlemciden güç alacak.

Yeni Xperia için model kodu olarak “K8820” belirlendiği görülüyor. Buradan hareketle yeni modelin isminin “K” olarak duyurulması bekleniyor. Tarih içinse 2020 öngörülüyor. Sony daha önce “J” model kodu olan cihazlar için “J” ismini kullanmıştı.

İsimden sonra dikkat çeken diğer detay ise, yeni modelin özellikleri oldu. Snapdragon 765, en son Oppo Reno3 5G tarafından kullanılmıştı. Ayrıca, Oppo Reno3 5G için yapılan performans testini de sizinle haber olarak paylaşmıştık.

Bu nedenle yeni Sony modelinin de bu segment cihazlara rakip bir telefon olması bekleniyor. İşlemcinin detaylarına bakıldığında ise 8 çekirdekli ve 1,80 GHz olduğu görülüyor.

8 GB RAM bulunan model Android 10 ile birlikte Geekbench testine girdi. Aldığı rapora göre çoklu çekirdek testinden 1757 puan alan model, tekli çekirdek testinde 465 puan aldı.

Yeni model hakkında resmi duyuru yapılmasa da telefonun yakın zamanda kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Geekbench ’te testin 18 Aralık 2019 ’da yapıldığı görülüyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur