İş bulmak için çaldığı kapılar ya yüzüne kapandı ya da çok uzun süre devam edemediği işler karşısına çıktı. Ama internetin gücü ve biraz da girişimci ruhun yardımıyla Lauren Luke, zengin olmayı başardı.

27 yaşındaki genç kadının, kozmetiğe ve makyaj sanatına olan ilgisi ona hem kariyer, hem de para kazandırdı. Elbette bunda YouTube'un da büyük katkısı oldu.

Gerçekten yapmayı sevdiği şey olan makyaja yönelerek işsizlikten kurtulmayı başaran Lauren işe internet sitesi eBay'da popüler makyaj markalarını satarak başlamış.

Lauren, "Herşeyin nasıl bu duruma geldiğine inanamıyorum. Rüyada gibi hissediyorum. Okulda her zaman başka öğrenciler tarafından ezilirdim ve hiç arkadaşım yoktu. Odamda oturup farklı makyaj tarzlarını denemeye çalışırdım. Dana sonra hamile kaldım ve okulu bırakmak zorunda kaldım. Bir sürü işe girdim çıktım. Bu başarıya ulaşmam için sevdiğim şeyle ilgilenmem gerekiyormuş" diyor.

YOUTUBE'A GÖRÜNTÜLERİNİ KOYDU

Müşterilerin talebi üzerine ürünlerin nasıl kullanılacağını göstermek üzere on dakikalık video görüntüleri hazırlayıp YouTube'a koydu.

Video klipler inanılmaz bir başarı sağladı ve dünya çapında 54 milyon tık aldı.

Bu sayede, yeni fikirler bulan ve bunları geliştiren bir şirket olan Anomaly, Lauren ile temasa geçti.

Şirket, Lauren'in kozmetik firması Zorbit ile bağlantı kurmasını sağladı. Bu firma Lauren'in kendi markasını (Lauren Luke) oluşturmasını sağladı.

Lauren'in şu anda kendisine ait bir şirketi var ve yönetim kurulunda onunla birlikte Anomly ve Zorbit bulunuyor.

Hodder & Stoughton yayıncılıkla bir kitap anlaşması imzaladı, Nintendo için Süpermodel Makyajı adlı bir bilgisayar oyunu hazırladı ve bir televizyon programı için görüşmelerde bulunuyor.

Geçenlerde perakendeci bir şirket olan Sephore ile anlaşma imzalayan Lauren'in ürünleri ABD'de 135 mağazada satılacak.

Ayrıca bu yıl başında YouTube'un sahibi Google ile kendi videolarının altında yayınlanan reklamların gelirlerini alma hakkına sahip olacağı bir anlaşma imzaladı.

Bu anlaşmalar toplamda milyon dolar değerinde. Bu da sıfırdan başlayan Lauren'in kendi yeteneği ve şansının da yaver gitmesiyle zengin bir kadın haline geldiğini gösteriyor.

Yeni servetine rağmen Lauren, hala bir odalı küçük bir dairede, şimdi 11 yaşında olan oğlu Jordan ve eşi Ken ile mütevazi bir hayat sürdürmeyi tercih ediyor.