TÜİK Açıkladı: Mayıs Ayı Kira Artış Oranı Belli Oldu TÜİK Açıkladı: Mayıs Ayı Kira Artış Oranı Belli Oldu

Senaryo ve kurgusunun kendisine ait olduğu kısa film, gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek hazırlandı.

21 Şubat'ta izleyiciyle buluşan film, Murat isimli bir arkadaşına yüklü miktarda borç veren Recai Usta’nın yaşadığı maddi kayıplar ve başına gelen olayları konu ediniyor. 13 dakika süren kısa filmin başrolünde deneyimli oyuncu Levent Güllü yer alıyor.

Senaryo yazarı ve kurgucu Murat Sert, filmin yapım sürecine dair şunları söyledi: “Hepimizin başına gelebilecek bir olayı konu aldık. Murat isimli karakter, Recai Usta’dan borç para istiyor. Borcunu 2 hafta içinde ödeyeceğini söyleyen Murat’a güvenip istediği parayı veriyor. Ancak Recai Usta, 2 hafta sonra Murat’ı aradığında ulaşamıyor. Aradan geçen 3 ay sonunda haciz memurları Recai Usta’nın evine gelerek tüm mal varlığını haczediyor. Recai Usta, bir yıl sonra her şeyini kaybetmiş ve alkole sığınmış bir şekilde dolaşıyor. Film, herkese güvenilebileceğini ama bazı durumlarda bu güvenin sarsılabileceğini anlatıyor.”

Sert, filmin yapım süreciyle ilgili olarak da şu bilgileri verdi: “Filmimizin yapımı 1 ay sürdü ve tüm ekip gönüllü olarak çalıştı. Herhangi bir sponsorumuz bulunmuyor. Amacımız, bu tarz güzel eserlerin gelecek nesillere birer hatıra olarak kalmasını sağlamaktır. Filmimizi izleyen ve bize destek olan herkese teşekkür ederim.”

Haber/ Ali Rıza Cesur