Otomobil dünyasının klasikleşmiş modellerinden biri olan Tofaş Şahin, hem görsel hem de fiyat açısından büyük bir ilgiyle karşılanıyor.

Tofaş Şahin, Türkiye dışında Mısır ve Etiyopya gibi farklı ülkelerde de üretilerek hala trafikte aktif olarak kullanılıyor. Etiyopya, uzun bir süre aradan sonra Tofaş Şahin’i "Holland Docc" ismiyle tekrar yollara çıkardı. Üstelik bu yeni model Tofaş Şahin’ler, ülkemizde 2002 yılında üretilen son Şahin modelleriyle neredeyse bire bir aynı özelliklere sahip.

Motorundan kaportasına kadar detaylarının aynı olduğu belirtilen aracın, Etiyopya pazarında yoğun ilgi görmesi üzerine otomobilin sport versiyonu da üretilmeye başlandı. Spor versiyonu, klasik Tofaş Şahin tasarımını korurken performansını artırıyor.

Etiyopya’da ön siparişleri alınmaya başlanan Holland Docc Sport modeli için 18 bin dolarlık bir fiyat etiketi belirlendi. Bu fiyat, Türk Lirası'na çevrildiğinde yaklaşık 573 bin TL’ye denk geliyor. Bahsedilen fiyata vergilerin de dahil olabileceği belirtiliyor.

Eski belediye başkanı yaşamını yitirdi Eski belediye başkanı yaşamını yitirdi

Yenilenen Tofaş Şahin 2024, klasik otomobil tutkunları tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Haber Merkezi