Türkiye’nin yerli otomobili TOGG T10X ile halk arasında patpat diye tabir edilen tarım aracı Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesinde çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle TOGG’un sağ kısmında kaporta hasarı oluşurken yürekleri ağza getiren olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza sonrası bir çok sosyal medya kullanıcısının patpatı dede, TOGG’u ise torun olarak isimlendirerek ‘dede ile torun çarpıştı’ yorumları ise görenleri tebessüm ettirdi.

Kazaya karışan TOGG’un tamir edilmek üzere Bursa’daki fabrikaya gönderildiği belirtilirken, kazaya karışan patpatta ise meydana gelen hasarın ise ilçe merkezindeki tamircilerde yaptırılacağı kaydedildi. Söz konusu kazaya karışan 65 yaşındaki Enver Alaka yaşadıklarını anlattı.

Konut Kredilerinde Düşüş Devam Ediyor Konut Kredilerinde Düşüş Devam Ediyor

TOGG’un geldiğini hiç görmediğini “Tak” diye ses duyduğunu söyleyen Alaka “Benim bunu yani TOGG’u yaptırmaya gücüm yok. Benim bir emekli maaşım var, başka da bir şeyim yok” dedi.

TOGG'a patpatı ile çarpan Enver amca tek maaşının olduğunu ve hasarı karşılayamayacağını söyledi.

Çobanlar Belediye Başkanı Ali Altuntaş da, “Türkiye’nin yerli milli aracı olan TOGG ve patpat maalesef çarpıştı. Kazaya karışan sürücülere geçmiş olsun. Patpat tarımın fazla yapıldığı ilçemizde bizim olmazsa olmazımız. 2 bin 500 haneli ilçemizde bin 500’e yakın patpat var. Biz patpatlar için gerekli güvenlik önlemlerin alıyoruz. Kazadan dolayı maalesef hemşerimiz Enver ağabeyimiz ciddi bir hasar miktarı ödeyecek. İnşallah ağabeyimize katkı sağlanırsa, çok seviniriz” dedi.