Tedavi Görmek İçin Geldiği Isparta'da 3570 Dolarını Kaybetti Tedavi Görmek İçin Geldiği Isparta'da 3570 Dolarını Kaybetti

Bu platform, zorunlu trafik sigortasında yüksek riskli sürücülerin karşılaştığı poliçe sorunlarını çözmeyi amaçlıyor.

Platform, Sigorta Bilgi Merkezi nezdinde kuruldu ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından belirlenen usul ve esaslara göre işliyor. Platforma trafik ruhsatı olan sigorta şirketlerinin üyeliği zorunlu tutularak, 17 bin sigorta acentesinin üyelik süreci başlatıldı.

Acenteler, platform üzerinden halihazırda anlaşmalı oldukları sigorta şirketlerinden ilk aşamada 10 dakika içinde teklif alabilecekler. Onaylanan teklifler işleme konulacak ve teklif alamayan acenteler ikinci aşamaya geçecekler. İkinci aşamada acenteler, platform üzerinden aracılık sözleşmesi yaptıkları diğer sigorta şirketlerinden teklif alabilecekler.

Platform, sürücülere poliçelerine daha hızlı erişim sağlarken, teklif vermeyen şirketlerin de tespitini kolaylaştırıyor. TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, platformun acentelerin işlerini önemli ölçüde kolaylaştıracağını belirtti. Ancak, şirketlerin acentelik vermemesi durumunda 3 ay boyunca yeniden başvuru yapılamamasının poliçeye ulaşım açısından sorun oluşturabileceğini ifade etti.

Korkut, uygulamanın başarılı olması için SEDDK ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve sektörün gelişimi için tüm paydaşlarla uyum içinde çalıştıklarını vurguladı.