Dolar Ve Euro'da Bu Hafta Son Durum Dolar Ve Euro'da Bu Hafta Son Durum

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin son verilerine göre, otomobiller için en düşük trafik sigortası primi 4 bin 28 liraya yükseldi. Bu artışlar sürücülerin ödeyeceği tutarlarda belirgin bir artışı beraberinde getiriyor.

TÜKONFED Başkanı Turusan Bağcı, ''Mayıs ayında trafik sigortası primlerinde ciddi bir artış bekleniyor'' açıklamasını yaparak sürücüleri yeni dönem için hazırlıklı olmaları konusunda uyardı. Trafik sigortası tavan fiyatlarının her ay yüzde 2 arttığı belirtilirken, 2024'ün ilk dört ayında aylık yüzde 5 artışla güncelleneceği bilgisi paylaşıldı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SDDK), bu artışları 2 katına kadar çıkarma yetkisine sahip. Ocak ve şubat aylarında yüzde 10 artan sigorta fiyatları, mart ve nisan aylarında yüzde 5 seviyesinde kaldı. Mayıs ayıyla birlikte fiyatların hasar maliyeti endeksine göre belirleneceği yeni bir döneme geçileceği belirtildi.

Örnek vermek gerekirse, İstanbul'da 1 Aralık 2023'te otomobiller için en düşük trafik sigortası tavanı 3 bin 369 lira iken, 13 Nisan 2024 itibarıyla bu rakam 4 bin 945 liraya yükseldi. Özellikle kazalara karışan ve yüksek risk grubunda bulunan sürücülerin ödeyeceği en yüksek tutar da 20 bin 215 liradan 26 bin 967 liraya yükseldi.

Haber Merkezi