Milyonlarca araç sahibine nefes aldıracak bu kararın uygulanmaya konulmasıyla birlikte trafik sigortası poliçelerinde yaşanan sorunlara çözüm getirilmiş oldu.

Olgunlaşmamış Karpuz ve Kavun Ayıplı Ürün Statüsünde Olgunlaşmamış Karpuz ve Kavun Ayıplı Ürün Statüsünde

"Sigorta Aracıları Teklif Platformu" adı verilen bu uygulama ile sigorta şirketleri, trafik ruhsatı olan sigorta şirketlerinin platforma üyeliğini zorunlu hale getirerek entegrasyon sağlayacaklar. Platformun amacı, sürücülerin poliçelerine hızlıca ulaşmalarını sağlamak ve teklif vermeyen şirketleri belirlemeyi kolaylaştırmak olarak belirlendi.

Özellikle, acentelerin halihazırda anlaşmalı oldukları sigorta şirketlerinden 10 dakika içinde teklif alabileceği birinci fazda, sigortalının onayladığı teklif işleme alınacak. İkinci fazda ise acenteler, platform üzerinden diğer sigorta şirketlerinden teklif alabilecekler ve yine 10 dakika içinde teklifler verilecek.

Bu önemli değişiklikle, araç sahipleri artık daha geniş bir yelpazedeki tekliflere ulaşabilecek ve poliçe alım süreci daha hızlı ve şeffaf bir şekilde gerçekleşecek. Ayrıca, sigorta şirketleri acentelere sadece tek bir şirketle çalışma zorunluluğu getiremeyecek ve müşteri portföylerine zarar verecek kısıtlamalar yapamayacaklar. Bu yeni düzenlemeyle, araç sahiplerine daha esnek bir sigorta deneyimi sunulması hedefleniyor