Seçim çalışmalarına dur durak bilmeden devam eden İyİ Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Tuğlacı ve parti yönetimiyle birlikte Deri Organize Sanayi Bölgesi yönetimiyle bir araya geldi. Deri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Marulcu, Başkan Adayı Tural’a başarılar dileyerek “Başkanım rabbim yolunuzu açık etsin. Ispartamız için hayırlı olur inşallah. Seçimi kazanmanız durumunda sorunlarımızı hızlıca birlikte çözeceğimize eminiz. Allah yolunuzu açık etsin. Başkan seçildiğinizde sizlerin desteklerinizi esirgemeyeceğinize, her zaman sanayicinin sorunlarına destek olacağınıza inanıyoruz” dedi.

KANAYAN YARAYI KURUTACAĞIZ

Deri OSB’de Yönetim Başkanlığı görevine seçilen Mustafa Marulcu ve yönetimine başlarılar dileyen İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, Isparta’nın kanayan yarası kötü koku sorununu kökünden çözme sözü verdi. Tural “Bizler vatandaşımızın teveccühü ile belediye başkanı olursak sorun yaratmaya değil sorun çözmeye geleceğiz. Tabi ki Deri Organize Sanayimizin belli sorunları var. Bunları biliyoruz.  Çünkü  Isparta’da sivil toplum örgütlerinde başkanlık yapmış bir kardeşinizim inşallah bu sorunların, geldiğimizde ivedilikle çözülmesi konusunda ne gerekiyorsa yapma sözü veriyoruz. Buradaki,  koku sorunuyla ilgili vatandaşın istek ve talepleri doğrultusunda, bakanlıkla valiliğimizle belediyemizle deri organizemizle bütün paydaşlarla birlikte pansuman değil, bu yarayı kurutmamız için ne yapılması gerekiyorsa sizlerle birlikte olacağımı ifade etmek istiyorum.

SADECE DERİ OSB’YE YÜKLEMEK HAKSZILIK OLUR

Her seçim zamanı bu koku sorunu çözeceğini söylüyorlar. Burada kokunun kaynağı sadece Deri Organize Sanayisi değil. Belediyenin de bir arıtma tesisi var. Belediye de burada görevlerini yerine getirirse koku sorununun çözüleceğine inanıyorum. Sadece briketle, büzle yapıp da bunu kapalı alana aldım buradan götürüyorum demek doğru değil. Burada Halıkent’ten gelen açıktan akan dere var. Bu kaynakların ıslah edilmesi lazım. Burada geçici değil kalıcı bir çözüm üretmek zorundayız.  Antalya tarafından şehrimize gelen yabancıların şehrimize girdiğinde gül kokusu yerine böyle bir kokuyla karşılaşması ilimize yakışmıyor. Koku sorununu pansuman etmeye değil, bunu kurutmak için hazırladığımız projeyi de kamuoyuyla paylaşacağız.  Buranın paydaşları var. Buranın paydaşı DSİ, Valilik, Bakanlık, Belediye, Deri OSB,   sorun hepsiyle birlikte ortak çözülmeli. Sadece bunu Deri OSB’ye yapın demek haksızlıktır. Onun için burada herkes ödevini yapacak.  O nedenle koku sorununu da, tabakhane esnafımızın sorunlarını da kökünden çözeceğiz” dedi.

Dağcılar tecrübelerini AFAD personeline aktardı Dağcılar tecrübelerini AFAD personeline aktardı

Haber Merkezi