31 Mart yerel seçimleri öncesi seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren İyi Parti Belediye Başkanı Ahmet Tural, mahallelerde açık hava toplantılarına başlayan ilk aday oldu. Emre Meydanlığında ilk açık hava toplantısını gerçekleştiren Tural,  Emre ve Hisar Mahallesi sakinleri tarafından havai fişekler eşliğinde,  büyük bir coşkuyla karşılandı. Renkli anların yaşandığı mahalle mitinginde Şefika Özmen isimli küçük kız çocuğu, Başkan Adayı Tural’a sarılarak, miting alanında toplananlardan ve Ispartalılardan Tural’a destek vermelerini istedi. Tural, küçük kıza teşekkürlerini iletti. Emrespor atkısıyla mahalle halkını selamlayarak konuşmasına başlayan Tural, Isparta’nın şehrülemini olmaya aday olduğunu söyledi.

ISPARTA’YI HAK ETTİĞİ

YERE TAŞIYACAĞIZ

Belediyenin görevinin sadece kaldırım yapmak altyapı yapmak asfalt dökmek çöp toplamak olmadığını belirten Tural “ Bunlar zaten belediyenin asli görevidir. Bunlar hizmet falan sayılmaz ki bu hizmetleri de zaten tam anlamıyla yapabildiklerini söyleyemeyiz. Her gittiğimizi mahallede eksiklikler olduğunu biliyoruz. Belediye başkanı demek şehrülemin olmak demektir. Nedir şehrülemin olmak o ilin ağabeyi olmak, şehrini sürekli ileriye götürmek demektir.  İşte biz memleketimize şehrülemin olmaya, Isparta’mızı hak ettiği yere taşımaya adayız” diye konuştu.

NE ESNAFA ACIDILAR NE EMEKLİNİN

SESİNE KULAK VERDİLER

Isparta’nın kısır çekişmelerin gölgesinde beceriksiz yerel yönetimlerin ellerinde oradan oraya savrulduğunu ifade eden Başkan Adayı Tural “Geleceğin şehri Ispartayı kuracağız diye sizlerden oy isteyip göreve gelenler, şehri rant kapısına çevirdi. Onlar kendi menfaatlerini düşünürken, siz hizmet beklediniz. Emekli konut bekledi. Gençler iş bekledi. Çalışan kadınlarımız çocukları için kreş bekledi. Esnafımız ‘ ekonomik dalgalanmada bu zor günlerde yerel yönetimden destek beklerken maalesef yerel yönetim dükkan kiralarına yüzde 130 zam yaptı. Ne esnafa acıdılar ne emeklinin sesine kulak verdiler.  Mutfak yanarken, cepler delikken bunların derdi başkaydı.  Onların başka mecralarda ne yaptıklarını sizler çok iyi biliyorsunuz

ISPARTA’YI PARSEL

PARSEL SATTILAR

Bugün mevcut belediye yönetiminin başındaki zat ne diyordu. Biz satmaya değil daha çok üretmeye daha çok istihdam sağlamaya geliyoruz diyordu. Ama ne yaptılar Isparta’yı parsel parsel sattılar. Kendisi geçen günlerde açıkladı. 60 bin metrekare arsa sattık dedi. Bir de dalga geçer gibi benim sattığım arsaların bedeli iki aylık personel maaşımın karşılığı dedi. Sen neyi sattığının farkındamısın mevcut belediye başkanı, sattığın arsalar senin malın değil. Bu meydanda toplanan vatandaşlılarımızın Ispartalı hemşerilerimin malı. Dar gelirli emekli  konut ihtiyacı olan hemşehrilerimin senden beklediği arsa satman değil  bu arsaların üzerine konut yapmandır” dedi.

YENİ İMAR ALANI AÇILMAYACAK

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİK OLACAK

Isparta’nın çözüm bekleyen kentsel dönüşüm, trafik, sosyal konut, içme suyu konularına da değinen Başkan Adayı Tural, beş yıl önce göreve gelip söz verenlerin şehir insanının acil çözüm bekleyen sorunlarına kulak tıkadığını kaydetti.  Tural göreve geldiklerinde kesinlikle yeni imar alanı açmayacaklarını,  Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurarak eski yapıların  mahalle bazlı dönüşümünün sağlanacağını, toplu konut alanları açmak ve Belmaş’ı yeniden harekete geçirmek suretiyle konutu olmayan dar gelirli, emeklinin ev sahibi yapılacağını söyledi.          

ÖKÜZBATTI’DA GÜVERCİN YUVALARI OLACAK

MESİRELİK ALAN HALKA AÇILACAK

Emre Mahallesinin yanı başındaki Öküzbattı mesireliğinin kaderine terk edildiğine dikkat çeken Tural “Sayın mevcut belediye başkanı buraya söz verdiğiniz halde neden yapmadınız? Sadece burası değil Ayazmana ve Gökçay da içler acısı halde neden burayı yapmadınız? Yoksa buraları siz yapmadığınız için bakımsız bıraktınız? Biz göreve geldiğimizde geçmiş dönemde yapılan hizmetlerin bakımını da tadilatını da yapacağız. Göreve geldiğimizde Öküzbattı bölgesinde çevre düzenlemesi ve rehabilite çalışmalarını hemen başlatıyoruz.  Burada güvercin sevenler için güvercin yuvaları yapacağız. Buraya çocuklarınızı getirerek onlara hayvan sevgisini aşılayacağız. Hem de halkımızın dinlenme ve piknik ihtiyacına yanıt vereceğiz” dedi.      

Isparta'da Otomobil Motosikletle Çarpıştı Isparta'da Otomobil Motosikletle Çarpıştı

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE İYİ KART GELİYOR

Göreve geldiklerinde istihdam oluşturmak için IS-TECH markasıyla güneş enerji paneli üretim fabrikası kurup 1000 kişiye istihdam sağlamayı hedeflediğini kaydeden Tural, bunun yanında ihtiyaç sahibi vatandaşlara İyi kart verileceğini söyledi. Tural “Bu kart sadece ilimiz esnafından alışverişte geçerli olacak. Vatandaşımız,  içinde belediyemiz tarafından vatandaşın ihtiyacına uygun limit olan bu kartla alışverişini kendi esnafımızdan yaparken esnafımıza da destek vermiş olacağız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, biz sahip çıkacağız ve onları rencide etmeyeceğiz. Bunun reklamını da yapmadan kırmada dökmeden ihtiyaçlarını karşılamış olacağız” dedi.   

MAHALLELERE SOSYAL TESİS

VE MODERN PAZAR YERİ SÖZÜ

Emre ve Hisar Mahallesine çok amaçlı mahalle sosyal tesisi kazandıracaklarını belirten Başkan Adayı Tural,  “Sosyal tesislerimizde öğrencilerimiz için ders çalışma alanları, mini kafeler, kadınlarımız için mesleki eğitim kursları düzenlenecek. Hatta psikolog diyetisyen avukatların olacağı bu tesislerde dönüşümlü olarak danışmanlık hizmeti verilecek. Kültür sanat faaliyetlerinin yanı sıra, Lozan Mübadilleri Derneğimizin de faaliyet gösterebileceği bir alanda sosyal tesisimizde olacak Bu mahallelerimiz dar sokaklarından kurtulacak, kentsel dönüşüm ve zemin etüdü yapılarak depreme dayanıklı çok katlı binalar ile adeta yeniden planlanıp yapılacak. Emre, Hisar ve Gülcü mahallesi merkezli üç mahallenin de ortak kullanabileceği modern bir pazaryerinin sözünü de buradan veriyorum. Tabiki Emresporumuzu unutmadık. Sizler bu mahallede şampiyonluklar yaşadınız. Profesyonel ligde ilimizi temsil ettiniz. İnşallah 31 Martta göreve geldiğimizde Emresporumuza da gereken tüm desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.

31 MARTTA TARİH YAZACAĞIZ

Başkan Adayı Tural, konuşmasının sonunda,  kendisiyle aynı yolda yürüyen Emre Mahalleli İş İnsanı Fehmi Gezer’i sahneye davet ederek “ Fehmi kardeşim sizi belediyede en iyi şekilde temsil edecek. İnşallah hep birlikte çok güzel hizmetlerle sizleri tanıştıracağız.  Kendisine ve sizlere hayırlı olsun diyorum.   Bizim yönümüz gönlümüz her zaman Isparta’dan yana olacak. İnşallah 31 Mart akşamında sizlerin desteğiyle tarih yazıp Isparta’mızı iyi belediyecilik vizyonumuzla tanıştıracağız” dedi. Başkan Adayı Tural, kendisini dinlemeye gelenlere, karanfil vererek mitingi tamamladı. 

Haber Merkezi