İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, kadınları buluşturdu. Iyaş Kongre Merkezinde düzenlenen buluşma programında salonu dolduran kadınlar, selamlama konuşmasına gelen Tural’a büyük ilgi gösterdi. Coşkunun yoğun olduğu gecede kadınlar, Tural isminde birleştiklerini ve kendisine güvendiklerini ifade ettiler.   

Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi

ÖNCELİK KADIN İSTİHDAMI

Salonu dolduran binlerce kadına hitap eden Başkan Adayı Ahmet Tural, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.  Tural, aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlayacaklarını söyledi. Tural “İyi belediyecilik döneminde, odak noktalarımızdan ilki kadınlarımız olacak kadınların ekonomik özgürlüklerini almaları için istihdam sağlayıcı yeni projeler geliştireceğiz. Bunun için öncelikle kadın girişimciliğini destekleyeceğiz. Öncelikli amacımız kadınlarımızı meslek sahibi yapmak olacak. Bunun içinde KOSGEB ve İş-Kur işbirliği içinde olup istihdam garantili meslek kursları açacağız ve işsiz kadınlarımızı, genç kızlarımızı iş sahibi yapacağız. Kısacası biz kadınlarımıza balık tutmayı öğreteceğiz. Kadın kooperatiflerini ve kuruluşlarını destekleyeceğiz. Onların ürettikleri ürünleri belediye olarak alma garantisi verip, ürünlerin ekonomiye kazandırılmasını sağlayacağız. Yeni belediye dükkanları yapacağız. Bu dükkanları 1 genç ve 1 kadın istihdam etme şartı ile kiraya vereceğim. 10 sene sonunda da dükkanı satın alma imkanı tanıyan bir sistem kuracağız.

GÜNDÜZ KREŞLERİ AÇIYORUZ

Düşük ücretle çalışan çok hanım kardeşimiz var. Bakıcı ve kreş fiyatları yüksek olduğu için evde çocuğuna bakmak zorunda kaldığı için işlerini bırakıyorlar. Bu yönde mahalle gezilerimde kadınlarımız bu sorunu söylediler. Merak etmeyin mahallelerimizde gündüz kreşleri yapıyoruz. Artık çocuklarınızı bize emanet edebilecek ve çalışma hayatınızı sürdürebileceksiniz. Mahallere yapacağımız sosyal tesislerde, kadınlarımız için sanatsal kurslar açacak olup, bu tesislerde diyetisyen, avukat, psikolog görevlendirerek kadınlarımızın ücretsiz destek ve danışmanlık hizmeti almasını sağlayacağız.  

İHTİYAÇ SAHİBİ KADINLARA

18 BİN LİRA DESTEK

İhtiyaç sahibi kadınlarımız var. Onlara yılda 18 bin tl maddi destek sağlayacağız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yeni doğan bebeklerinin mama ve bez ihtiyacını da biz karşılayacağız. Ayrıca süt her çocuğun hakkıdır deyip 2-5 yaş arasındaki tüm çocuklarımıza sütü ücretsiz dağıtacağız.

HANIMEVİ YAŞAM MERKEZİ

Yine Hanımevi projemizle, Ispartamızda sadece kadınların yaralanabileceği ve kadınların istihdam edileceği,  kültür yaşam ve aktivite merkezini hayata geçireceğiz. Hanımevi Kültür Yaşam Ve Aktivite Merkezinde kadınlarımız için etkinlik alanları, spor aktiviteleri yapabilecekleri salon, yüzme havuzu, sauna, kafeteryalar, fizik tedavi, vitamin bar gibi  birimlere yer alacak. Projemiz şimdiden sizlere hayırlı olsun

AİLE BÜYÜKLERİNİZ BİZE EMANET

Yine evinde aile büyüklerine bakmak zorunda olan kadınlarımız var. Bir yere giderken yaşlılarınızın üstünden kapıyı kitleyip gitmek zorunda kalıyorsunuz. Ama aklınız hep evde kalıyor. Ama artık buna da son veriyoruz. Yaşlı gündüz bakımeviyle aile büyüklerinizin gündüz bakım ve ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. Akşam geleceksiniz bizden alıp evinize götüreceksiniz. Belediyemiz bünyesindeki kadın personelimizi de 8 Mart Dünya Kadınlar Günüde 1 günlük idari izinli sayacağız. Ayrıca belediye kadın personelimizin çocukları için yeni belediye binasında çocuk kreşi hizmeti verilecek. Bizim hem enerjimiz hem de bilgi birikimimiz bu işleri yapmak için yeter. Tek eksik olan sizin desteğiniz. Siz destek olursanız hep beraber biz oluruz. O yüzden bu seçimde zaten ben en çok kadınlara güveniyorum. Beni inşallah sizler belediye başkanı yapacaksınız. Gelin Ahmet Tural’a belediyede destek olun.  O da size hizmet etsin” dedi.

Haber Merkezi