Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve aynı zamanda 6. Bölge ESKKK Birliği Başkanı olan Ahmet Tural, yaptığı açıklamada, Ahilik geleneğinden aldıkları dayanışma ve yardımlaşma ilkesi gereği Kan Bağışı Haftası'nda esnafın kan bağışında bulunduğunu duyurdu. Tural, bağışlanan her damla kanın hayat kurtaracağını hatırlatarak, esnaf ve sanatkarları duyarlı olmaya ve kan bağışında bulunmaya davet etti.

Isparta’da ilk kez erkek berberlere yönelik eğitim programı Isparta’da ilk kez erkek berberlere yönelik eğitim programı

Tural, yaptığı açıklamada, kan bağışının hayat kurtarmanın önemli bir yol olduğunu vurgulayarak, esnaf ve sanatkarları duyarlılık göstermeye ve bu bağış kampanyasına katılmaya çağırdı. Ahilik geleneğiyle paralel olarak, dayanışma ve yardımlaşmanın önemine değinen Tural, odaların başkanlarıyla birlikte kan bağışında bulunduklarını belirtti.

Başkan Tural, "Kan Bağışı Haftası'nda odalarımızın başkanlarıyla bir araya gelerek kan bağışında bulunmaktan mutluluk duyduk. Esnaf ve sanatkarlar olarak, toplumumuzun sağlığına destek olmak ve hayatlara dokunmak adına elimizden geleni yapmalıyız. Bağışlanan her damla kan, bir insanın hayatını kurtarabilir ve bu gerçeği asla unutmamalıyız" dedi.

AHMET TURAL KAN BAĞIŞI-1

Kan bağışının sadece acil durumlar için değil, düzenli olarak yapılması gerektiğini vurgulayan Tural, "Kan stokları sürekli bir ihtiyaç içerisindedir. Birçok hastalık, kaza veya ameliyat durumunda kan ihtiyacı doğabilir. Bu nedenle düzenli kan bağışları, sağlık sistemimizin sürdürülebilirliği için hayati önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, esnaf ve sanatkarların duyarlılığının toplumun genelinde yayılmasını ve daha fazla insanın kan bağışında bulunmasını umut ettiğini ifade etti.