Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, beraberinde parti yönetimiyle birlikte Türkiye Emeklileri Derneği Isparta Şubesini ziyaret etti. Tural, emeklilere yönelik projelerini anlattı. Tural’ın gündeminde emeklilere 5 yıl önce vaat edilen ancak yerine getirilemeyen sosyal konut vardı.

ERSAL: TOKİ İMKANIYLA EMEKLİNİN

EV SAHİBİ OLMASI ARTIK HAYAL

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden TÜED Şube Başkanı Kadir Ersal, 17 bin üyesi olan derneğin emeklilerin hak ve hukukunu gözettiklerini söyledi. Ersal “Son günelrde canımız sıkkın. Buruk bir sevinç yaşıyoruz.Verilen zamlarla hayatı idame ettirmemiz çok zor. Gerçekten verilen zamlar bizi çok üzdü. Tabi bu sıkıntılar yerel yönetimlere yansıyacak. Sizlerden emeklilerin beklentisi var. Allah nasip eder seçilirseniz 31 Martta emeklilerin toplu taşımadan ücretsiz biniş süreleri bitiyor bunun devamının sağlanmasını istiyoruz. Belediye imkanları dahilinde emeklilerimiz için Türkiye’de görülmesi gereken yerlere gezi düzenlenmesi, başka illerde örneği görülen ama bizim ilimizde olmayan düşük maaş alan emekliye maaş desteği, yakıt ve gıda yardımı verilmesini talep ediyoruz. Bizlerin konut sıkıntısı var. Emeklilerimizin yüzde 60’ı konut sıkıntısı yaşıyor. Geçen dönem TOKİ ile ilgili sadece bana verilen 18 bin dilekçe vardı. Ama bugün TOKİ konutlarından da emeklinin ev sahibi olması mümkün değildir. TOKİ amacını aşmıştır. Artık TOKİ’den emeklinin ev alması hayal olmuştur. Eğer sizler belediye imkanlarıyla konut yaparsanız emekliyi hayatının son döneminde güldürmüş olursunuz” dedi.

HEYKELİNİ DİKECEKLERİNİZ SİZİ UNUTTU

2019 yerel seçimlerinde emeklilerimizin güçlü desteğini alan mevcut belediye başkanının, ilimize 5.000 sosyal konut yapılacağını, bu sosyal konutlardan emeklilerimizin de en üst seviyede yararlanacağını buna karşılık emeklilerin ‘O zaman senin heykelini dikeriz sözlerini anımsatan İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural “Emeklilerimiz kendisine, Sen Bu Konutları Dik, Bizde Senin Heykelini Dikeceğiz demişlerdi. Gelinen noktada ortada ne sosyal konut var, nede 5 yıldır emeklilerimizi hatırlayan, soran var. Bizler sizlerden heykelimizi dikmenizi istemiyoruz. Allah razı olsun demeniz yeter bize” diye konuştu.

NOTER ONAYLI KONUT SÖZÜ VERDİ

Başkan Adayı Tural “31 Marttan sonra seçimleri kazanmamız halinde bizler sizi unutanlardan olmayacağız. Onların yapamadığı sosyal konutları sizler için biz yapacağız. Belmaş ruhunu yeninden canlandırıp uygun ödeme koşullarında emeklimizi ev sahibi yapacağız. Bunu ben yaparım kardeşim. Yapacağımın sözünü de bu elimde gördüğünüz noter tasdikli taahhütname ile sizlerle ve kamuoyuyla paylaşıyorum. Ben Ahmet Tural, ben söz veriyorsam yaparım. Maalesef emeklilerimize kulaklarını tıkayan sesini duymazlıktan gelen, sorunlarınızı görmezlikten gelen bir yönetim var. Şimdi yine gelecekler konut yapacağız yatırıma aldırdık diyecekler . Artık bunlara inanmayın. Mevcut Belediye yönetimi projelerimiz hazırdı ama deprem felaketi nedeniyle kaynaklar deprem bölgesine aktı diyor. İyi de deprem geçen yıl oldu. Ondan önceki 4 sene neredeydin? Elinden tutan mı oldu? Eğer sizler soramıyorsanız ben sizin adınıza soruyorum. Bugün belediye 30 bin metrekare arsa satacağına 3 bin konut üretebilirdi. Biz Belediye Başkanı seçilmemiz durumunda, emeklilerimize yönelik olarak hazırladığımız, sözde kalmayacak projelerimiz var. Sizleri sosyal hayatın dışına iten, yok sayanların yaptıklarını bizler size asla yapmayacağız. Emekliler için sosyal yaşam merkezi projemizle parklardan kent meydanında koltuklarda oturmaktan artık kurtulacaksınız. ” açıklamasında bulundu.

EMEKLİYE KENT KART

Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler

Emekliler için hazırlanan Isparta Emekli Kent Kartı projesi ile Ispartamızda belediyenin sağladığı birçok hizmetten ücretsiz yada uygun koşullarda emekliyi yararlandıracaklarını kaydeden Tural “ Artık otobüse bindiğiniz zaman sizi kimse azarlamayacak. 31 Mart 2024’e kadar pansuman yapıldı. Neden bu tarih. Seçimden sonra kaptı kaçtı mı yapacağız. Bunların hepsi seçim yatırımı, bunlara Isparta halkı emeklimiz inanmaz. Tabiki kültürel geziler sizin de hakkınız. Bunları da belediye olarak yapacağımızın sözünü de veriyoruz. Dar gelirle, hayat mücadelesi veren emeklime Belediye Başkanı olarak sahip çıkmak benim boynumun borcudur. O yüzden 31 Mart yerel seçimlerinde desteklerinizi bekliyoruz. Ispartamız çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, yaşlılarımız ile büyük bir ailedir. Bizler siz çok kıymetli aile büyüklerimize asla sırtımızı dönmeyeceğiz. Gelin Ispartamızı hep birlikte yönetelim ve gelişimin önünü açalım” dedi.