Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kütüphanelerin bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda bir milletin hafızasını oluşturduğunu belirterek, kütüphanelerin muhafaza edilmesi, modern imkanlarla donatılması gerektiğini kaydetti.
     Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın ''Kütüphane Haftası'' dolayısıyla kutlama mesajı yayımladığı bildirildi.
     Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
     ''Kütüphaneler, bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesidir. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda bir milletin hafızasını oluşturan kütüphaneler, dünü günümüze, günümüzü yarınlara ulaştıran en önemli yapılardır. Bu itibarla günümüzün bilgi birikimini gelecek kuşaklara aktarmak için kütüphanelerimizi muhafaza etmeli, modern imkanlarla donatmalıyız. Zira gelişen teknoloji sayesinde, devasa kütüphanelerde muhafaza edilen binlerce, yüzbinlerce kitap, bugün bir tırnak büyüklüğü kadar 'çip' içine yerleştirilebilmekte, yine aynı oranda bilgi saniyeler içinde dünyanın çeşitli bölgelerindeki geniş kitlelere ulaştırılabilmektedir. Bizler de bu imkanlardan yararlanıyor, gelişen bilgi ve belge teknolojisi sayesinde kitapları bilgisayar ortamına aktarıyor, elektronik kütüphaneler oluşturuyor, bilgiye erişimi kolaylaştırıyoruz.
     İnanıyorum ki bilgi ve belge yönetimi, çağdaş kütüphanecilik yöntemleri ve bilişim teknolojileri sayesinde günümüzün birikimi gelecek nesillere çok daha sağlıklı bir şekilde aktarılabilecek, bilgi toplumu olma yolunda çok önemli bir adım atılmış olacaktır.''
     Başbakan Erdoğan, Kütüphane Haftası'nı kutlayarak, kütüphanecilere ve bilgi yolundaki herkese başarı dileklerini iletti.