16 Eylülden beri saldırı altındaki Kobani'ye düzenlenen bombardımanda bugüne kadarki en şiddetli patlamalar yaşandı.

Patlayan bombaların etkisi Suruç'ta da hissedilirken IŞİD gün boyu sessizliğe büründü. CENTCOM tarafından Marsbahis yapılan açıklamada, ABD ordusu ve ortak ulusların güçlerinin dün IŞİD'in Suriye'deki hedeflerine, bombardıman ve savaş uçaklarıyla 4, yine dün Irak'taki hedeflere de saldırı uçağı ve insansız hava araçlarıyla 5 saldırı düzenlediği belirtildi.

Suriye'de Rakka'nın kuzeybatısındaki saldırıda IŞİD'in kullandığı silahlı araç yerleşkesinin imha edildiği bildirildi. Kobani (Ayn el-Arap) kentindeki 3 saldırıda ise örgütün bir muharebe mevzisinin ve konaklama alanının yok edildiği kaydedildi.

IŞİD saldırıları başladığı günden beri ilk kez savunma pozisyonundan saldırıya geçtiklerini söyleyen Kobani Dışişleri Bakanı İbrahim Kürdo, ‘‘Bu sabah yapılan hava bombardımanı IŞİD'e büyük hasar verdi. Hem cephaneleri ve ağır silahları vuruldu, hem de çok kayıp verdiler. Biz de bugün itibariyle saldırıya geçtik" şeklinde konuştu.

Öte yandan çatışmaların güneyde şiddetlendiği Kobani'nin batısında dün öğleden sonra YPG tarafından esir alınan yaklaşık 30 IŞİD üyesi görüntülendi. Tek sıra halinde yürütülen IŞİD mensupları daha sonra bir binanın duvarının dibine götürülüp buraya oturtuldu. Kısa bir süre sonra da kent merkezinden gelen bir grup YPG'lin, esir alınan IŞİD militanlarını bir binaya soktukları görüldü.

Kobani sokaklarında olduklarını belirttikleri görüntüleri kendi çizdikleri bir haritayla birlikte yayınlayan IŞİD militanları dün bu bilgiler ışığında ABD ve koalisyon uçakları tarafından vuruldu, YPG ilk kez saldırıya geçti.