Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verilen mücadelenin simgesi haline gelen selalar, bir yıl aradan sonra Türkiye genelinde 90 bin camide tekrar okundu.

Kimi kesimi rahatsız eden selalar Murat Bardakçı'nın da gündemine geldi. 'Mustafa Kemal de Meclis'i selâlarla açtırmıştı' başlıklı bir yazı kaleme alan Bardakçı, Mustafa Kemal'in, 21 Nisan 1920 tarihli emrinde minarelerde selâ verilmesini istediğini yazdı.

Bardakçı'nın yazısının bir bölümü şöyle:

* Mustafa Kemal Paşa, 21 Nisan 1920'de, yani Büyük Millet Meclisi'nin açılışından iki gün önce kendisine bağlı olan bütün askerî birliklere ve mülkî makamlara bir emir gönderdi...

* Emirde, Meclis'in açılışından önce yapılması gerekenler sıralanıyordu: 23 Nisan, cuma gününe rastgeliyordu ve açılış için cumanın seçilmiş olmasının sebebi, bu günün mübarek olmasından istifade etmekti. Açılıştan önce Hacı Bayram Velî Camii'nde cuma namazı kılınacak, namazın ardından sakal-ı şerîf ile sancak-ı şerîf taşınarak Meclis'e gidilecek ama içeriye girmeden kurbanlar kesilip dualar edilecek, aynı gün bütün vilâyetlerde hatimler indirilecek, Buharî-i Şerîfler okutulacaktı...

* Mustafa Kemal Paşa'nın emri Ankara ile sınırlı değildi: Paşa'nın ifadesi ile “Mukaddes ve yaralı vatanımızın her köşesinde” hatimler indirilecek, Buharî-i Şerîf ile Mevlid okutulacak, dualar edilecek ve minarelerden de selâlar verilecekti!

Mustafa Kemal Paşa, 21 Nisan 1920 tarihli bu emrinde minarelerde selâ verilmesini de istiyor.