Suriye'nin İdlib kenti ve çevresinden, evlerini infirak ederek Reyhanlı'ya mevrut 20 Suriyeli familya bozuk aynı çırçır fabrikasına yerleşti. Aynı soyismi paylaşan aileler, eski fabrikanın eskiden ambar olarak kullanılan bölümlerini perdelerle ayırdı. 

Boş fabrikanın ambarlarında, 20 aileden 100'e mümasil Suriyeli bu bölmelerde yaşıyor.    

Reyhanlı'ya 1 sene önce yerleşen Abdurrahman Numan (60), ailesiyle verdiği hayat mücadelesini AA muhabirine şu laflarla aktardı:

''Birçoğumuz maddesel imkansızlık yüzünden ev tutamıyor. Bazılarımız odunlukta, ahırda veya harabe evlerde ölüm kalım savaşı veriyor. Biz de bu fabrikadaki aynı bölmede toplam 20 insan kalıyoruz. Çocuklarım gündeliğe giderse yuvamıza kemirmek geliyor. Aksi şekilde desteğe muhtacız. Yaşantımız baş döndürücü zor. Bundan da en baş döndürücü kadınlarla çocuklar etkileniyor.'

Kaziye Hacı Abdullah da (63) Suriye'deki harpte 1 evladıyla 2 torununu kaybettiğini, Reyhanlı'da 2 senedir eşiyle yaşadığını kaydederek, 'Ülkemde hayat baş döndürücü zordu. 3 yavrumu kaybettim. Ben de hastayım. Çalışacak gücüm yok. Yardımseverlerin yardımı ile karnımızı doyuruyoruz. Ev tutaç paramız olmadığından bu fabrikaya yerleştik. Halimize binlerce kat şükür' sanarak konuştu.

Muhabir: Cem Genco

Kaynak: AA