CHP İl Örgütü, 21 Ağustos 2010 Cumartesi günü Genel Başkan Kemal Kılıçdaoğlu'nun Hükümet Meydanı'nda vereceği mitinge odaklanmış durumda. Miting saatinin 12:00 olması ve miting tarihinin Ramazan ayına rastlamasına rağmen parti, meydanın boş kalması gibi bir kaygı taşımıyor.

CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, ülkesini ve geleceğini düşünen Ispartalılann, Kılıçdaroğlu'nu dinlemek için bir saatini feda edeceği görüşünde. Genel Başkan Kemal Kılıçdaoğlu'nun mitingde İsparta'nın sorunlarına , Türkiye'nin sorunlarına parmak basacağını belirten Erdoğan, "CHP iktidarında 'Kemal Bey sen bize bu meydanlarda söz verdin ama yerine getirmedin' deme hakkına sahip olmaları için Isparta halkının bu mitinge  katılması gerektiğini belirtti.

O MEYDAN DOLACAK BUNDAN KUŞKUMUZ YOK

Isparta halkının demokrasiye inanmış bir halk kitlesi olduğunu bu nedenle bu kentin demokrasinin kalesi olarak ifade edildiğini aktaran Erdoğan, "Isparta halkı tüm bu görüşlere saygı duyar. Tüm görüşleri dinleşip değerlendirir ve kararını verir.

Ispartalılann sıcak hava ve Ramazan olmasına rağmen miting meydanını dol­duracağına inancım tam. Belki zor bir miting olacak ama ülkenin geleceği için kendi geleceğiniz için o 1 saatlik sıcağa dayanmak gerekiyor. Bu millet hangi zorluklara göğüs germedi ki. İsparta halkı meydanı dolduracak, Sayın Kılıçdaroğlu'nu dinleyecek ve ülkenin sorunlarına ortak olacaktır" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU ISPARTA'DA KONAKLAYACAK

Öte yandan 21 Ağsutos tarihinde İsparta'da mitin düzenleyecek olan CHP Lideri'nin 20 Ağustos'ta İs­parta'ya geleceği ve bir gece konakladıktan sonra sabahında sivil tolum örgütleriyle referanduma ilişkin toplantı düzenleyeceği öğrenildi.