Önder Felek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik olarak, ''Eğer sende yürek varsa, adam gibi adamsan, korkmuyorsan senin istediğin televizyon kanalında, senin istediğin gazetecilerle gel, karşıma çık hesaplaşalım'' dedi.
Kılıçdaroğlu, partisince Karaman Aktekke Meydanı'nda düzenlenen mitingde, vatandaşlara seslendi.
13 Haziran'da halkın umutlarının yeşereceğini belirten Kılıçdaroğlu, haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracaklarını, halk için çalışacaklarını söyledi.
734. Türk Dil Bayramı'nı kutlayan Kılıçdaroğlu, Karamanoğlu Mehmet Bey'in memleketinde, Türkçe'nin başkentinde olduklarını belirterek, Türkçe'nin yaşatılmasında Karaman'ın çok büyük payı olduğunu vurguladı.
''Eğer bugün güzel Türkçe'miz yaşıyorsa, Karamanlıların sayesinde'' diye konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''O yüzden Karaman her zaman her yerde güzel Türkçesini konuşur. Dergahta da her yerde güzel Türkçesini konuşacak. Bayramınız kutlu olsun'' dedi.

-''EN BÜYÜK DERT RECEP TAYYİP ERDOĞAN''-

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de her kentin olduğu gibi Karaman'ın da sorunları olduğunu iddia ederek, şunları kaydetti:
'' Karamanlıların derdi yok mu? 'En büyük dert, Recep Tayyip Erdoğan' diyorum. 9 yıl önce geldiler, 'yoksullukla mücadele edeceğiz' dediler. Yoksulu azalttılar mı, bitirdiler mi? Resmi rakamı vereyim, 12 milyon 715 bin yoksulumuz var. Devletin resmi rakamı. Yolsuzluğu bitireceklerdi, bitirdiler mi? Maşaallah hepsi dünyalıklarını yaptı. Vatandaş yoksullaştı, onlar zenginleşti. 'Yasakları bitireceğiz' dediler. Yasaklar bitti mi? Telefonlarınızla rahat konuşabiliyor musunuz? Derdiniz varsa önce telefonla anlatın, kesinlikle Recep bey duyacaktır. Çünkü onun telefon dinleme hastalığı var. Telekulak Hükümeti bunlar.''
Bu ülkeyi ayağa kaldırmaya kararlı olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Çiftçiye dünyanın en pahalı gübresini, mazotunu verirsen çiftçi üretemez. Bir yılda ithal edilen tarım ürünlerine 20 milyar dolar verildi. Allah aşkına, 20 milyar doların 5 milyar dolarını çiftçiye ver, bırak Türkiye'yi bütün Ortadoğu'yu besler. Diyorlar ki, 'çiftçiye destek veriliyor.' Doğru destek veriliyor. Çiftçiye, 5,5 milyar lira destek veriyorlar, 6 milyar lirasını mazotla geri alıyorlar. Çiftçi 500 milyon lira gene içeride. Size sözüm var, çiftçinin mazotunu 1,5 liraya indireceğiz'' diye konuştu.

-''İTHAL KURBANLIK TEPKİSİ''-

Kılıçdaroğlu, 80 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir hükümetin Türkiye'ye ithal kurbanlık getirmediğini iddia ederek, ''Onun için sandığa giderken sizi ithal kurbanlığa mahkum eden bir iktidara oy verirseniz, çiftçi ayağa kalkmaz. Oy vermezseniz iktidara güzel bir ders verirsiniz. Aslında ithal kurbanlık koyun bir deneme... Önce ithal kurbanlık koyun, şimdi sıra ithal öğretmen de, yarın ithal doktor, sonraki gün ithal mühendis... Ne gerek var çalışmaya Türkiye'nin geldiği hale bakın'' dedi.
Çiftçinin elektrik borcunu sıfırlayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, halkın iktidarında herkesin kazanacağını ifade etti.
Partisinin ''Aile Sigortası'' projesinden de bahseden Kılıçdaroğlu, her aileye en az 600 lira destek verileceğini, bu desteğin ailenin durumuna göre artabileceğini bildirdi.

-BAŞBAKANA TELEVİZYON DAVETİ-

CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
''(Başbakan) Bugün gene aleyhime atıp tutmuş. 'Efendim sen SSK'da ne yaptın?' Karaman'dan bir daha sesleniyorum. Ben orada şerefimle görev yaptım. Eğer sende yürek varsa, adam gibi adamsan, korkmuyorsan senin istediğin televizyon kanalında, senin istediğin gazetecilerle gel, karşıma çık hesaplaşalım. Ha şunu diyebilir, 'ben sosyal güvenlik uzmanı değilim. Senin kadar bu konuları bilemem.' Eyvallah ona da saygımız var. Yanına istediğini al, istersen 5 bakan, istersen 10 bakan, istersen Bakanlar Kurulunu da yanına alırsın. Ben tek başıma çıkacağım ve senin maskeni indireceğim. Mangal gibi yürek var bende. Ben diyorum ki; çıkamaz, korkuyor ve kaçıyor. Karaman'dan ilan ediyorum.''
Yoksulluğu tarihe gömeceklerini, bu ülkede bir çocuğun bile yatağa aç girmeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, her ailenin gelir güvencesi olacağını, herkesin onurunu koruyacakları düşüncesini dile getirdi.
Miting alanındaki kadınlara seslenen Kılıçdaroğlu, ''Size seçme ve seçilme hakkını getiren parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Size ekonomik güvence getirecek parti de CHP olacaktır'' dedi.
Eline aldığı bir elmayı miting alanındaki kalabalığa gösteren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Karaman elmasını sadece Türkiye değil, dünya biliyor. Elma üreticileri haklarını alıyor mu? Arpa, buğday, elma üreticisi ürettiği ürünün değerini niye alamaz? Alın terine, üretene, çalışana düşman bir iktidar var. Onun için alamıyor. Bütün dünyada tarım destek görür. Süt üreticisine bakın. Bakkaldan bir şişe süt, bir şişe su alın. Hangisi daha pahalı? Su daha pahalı. Suyu yemliyorlar mı, bakıyorlar mı, Allah'ın suyu nasıl oluyor da sütten daha pahalı oluyor? Sandığa gidenler düşünsünler, oylarını ona göre kullansınlar.''
Mitingin ardından Aktekke Cami'ni gezen Kılıçdaroğlu, Mevlana'nın annesi Mümine Hatun ve yakınlarının sandukalarının başında dua etti.