Barış Gündoğan - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar'ın kaymağının meşhur olduğunu belirterek, ''Memleketin kaymağını yiyenleri biliyorsunuz. Hangi parti o, o partinin başkanı kim, siz benden daha iyi biliyorsunuz. Memleketin kaymağını yediler. Memleketin rantını paylaştılar. Kemal kardeşiniz bu ülkenin sorunlarına taliptir, rantına değil. Bu rantı millet için kullanacağım'' dedi.
Kılıçdaroğlu, partisince Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasına, ''9 yıldır iktidarda olanlarla bir hesaplaşmamız var'' diyerek başladı.
İktidar partisinin ''İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün'' şeklinde sloganı olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, meydandakilere ''Afyon büyüdü mü?'' diye sordu. Afyonkarahisar'ın milletvekili sayısının 7'den 5'e düştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, ''AKP'nin istikrarı gerçekleşti. Afyon küçüldü. Afyon, Afyonkarahisar 12 Haziranda kalk ayağa, AKP'ye bir demokrasi dersi ver'' diye konuştu.
Afyon'un Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın simgesi bir kent olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
''Afyon önemli devlet adamlarını yetiştirmiş bir kent. Ahmet Necdet Sezer, biliyorsunuz Cumhurbaşkanı, hepimizin Cumhurbaşkanı. Ali Çetinkaya önemli bir isim. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın simgesi. Ayvalık'ta ilk kurşunu atan adam. Kadere bakın, bir Başbakan çıkmış ona 'katil' diyor. Siz Afyonlu kardeşlerim, yetiştirdiniz, Ayvalık'ta düşmana ilk kurşunu attı. Şimdi ona 'katil' diyor. Bakın ben hiçbir zaman hiçbir yerde bu ülkede taş üstüne taş koyan hiç kimseyi ama hiç kimseyi kötülemedim, ne rahmetli Erbakan'ı ne Özal'ı ne İnönü'yü ne Ecevit'i ne Süleyman Demirel'i, hiç kimseyi. Niye kötülüyoruz? Niye geçmişe gidip insanlarımızı kötülüyoruz? İnsanlarımızı kötüleyeceğimize neleri yapacağız, bizim bunu anlatmamız lazım. Nedir acaba Türkiye'nin derdi, bunları anlatmamız lazım. Geçmişle zaten tarihçiler ilgileniyor. Tarihçilerin görevi o, biz geleceğe bakmalıyız.''
YGS'deki şifre iddialarına değinen Kılıçdaroğlu, ''1 milyon 700 bin çocuğu yetiştiren annelere sesleniyorum, bir sınavla o çocuklarımızın umutlarını ellerinden aldılar. Bunun dersini herhalde 1 milyon 700 bin çocuğun annesi verecektir. Siz ders vereceksiniz. O dersin hesabını sormak Kemal kardeşinizin görevi olacak, hiç merak etmeyin'' ifadelerini kullandı.
Afyonkarahisar'da kapanan fabrikaları sayan Kılıçdaroğlu, sıranın şeker fabrikasına geldiğini söyledi. İktidar partisinin milletin oyunu aldıktan sonra şeker fabrikalarını kapatmayı hedeflediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Size sözüm var. Sadece burada söylemedim, Doğu, Güneydoğu'da da söyledim. Şeker fabrikalarını özelleştirmeyeceğiz. Gittiler Amerika'ya, birilerinin önünde diz çöktüler, Bursa'ya kurdular fabrikayı. Şeker fabrikalarını kapatacaklar. Unutmayın, bir dönem dediler ki Afyon'da afyon ekilmeyecek. Rahmetli Ecevit 'Sen kim oluyorsun kardeşim. Burası benim ülkem, benim ülkemde afyon ekilir' dedi. Aynı şeyi söyleyeceğiz, 'Siz kimsiniz kardeşim, bu ülkede şeker pancarı da ekilecek, şeker fabrikaları da çalışacak ve biz bunu yapacağız'' dedi.
Afyon'un yolların kavşağında bir kent olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, ancak kentin gelişmediğini, gelişmek yerine gerilediğini söyledi.
Afyonkarahisar'ın yumurta fiyatlarını belirleyen kent olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Peki nasıl oluyor da yumurta fiyatları düşüyor? Niye düşüyor? Millet yumurta yiyemez hale geldi de ondan. Para yok, emeklide, esnafta, çiftçide para yok. Kimde var para? Bizim bir türkümüz var, 'Aradık hep ceplerini, her taraftan para çıktı' diyor. Onların öyle, vatandaşın değil'' diye konuştu.

-''MEMLEKETİN KAYMAĞINI YEDİLER''-

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında çiftçinin kullandığı mazotun litre fiyatının 1.5 lira olacağını kaydetti.
Başbakanın mazotun fiyatını 1.5 liraya indireceğini söylediğinde daha önce ''Parayı nereden bulacaksın?'' dediğini ama şimdi söyleyemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Gemiciğe nereden para buldunuz diyorsunuz. Arkadaşlar onlar sorulur mu? Şimdi soracağız. Recep Bey'in yine ezberi bozulacak. Sözüm var, bu ülkede bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek'' dedi.
Aile sigortası projesinden de bahseden Kılıçdaroğlu, hiçbir ailenin gelirinin asgari ücretin altında olmayacağını bildirdi.
Kılıçdaroğlu, ''Diyorlardı ki parayı nereden bulacaksınız? Geçen gün de diyor ki 'Merkez Bankasında bu kadar para var, herhalde Kemal Kılıçdaroğlu gözünü o paraya dikti.' Sanıyor ki o para kendi parası. O para bu milletin parası. Benim gözüm şunu görmez, 2.5 aylık Kübra, annesinin kucağında açlıktan ölüyorsa, benim gözüm o parayı görmez. Ben insanı görürüm... Biz insanı görüyoruz, insana saygı duyuyoruz. Onların derdi köşeyi dönmek, benim derdim halk zenginleşsin'' diye konuştu.
Bu düzeni değiştireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
''Çalışana değer vereceğiz, alın teri dökene değer vereceğiz, yan gelip yatana değil. Kimler yan gelip yatıyor? Ankara'da oturanlar. Yan gelip yatıyorlar, milletin kanını da sülük gibi emiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Herkes kazanacak, herkes üretecek ve herkesin cebinde para olacak. Herkes evine giderken akşam helal ekmek götürecek, hedefimiz bu. Afyon bir şeyde daha ünlüdür. Afyonun kaymağı var, meşhur değil mi? Memleketin kaymağını yiyenleri biliyorsunuz. Hangi parti o, o partinin başkanı kim, siz benden daha iyi biliyorsunuz. Memleketin kaymağını yediler. Memleketin rantını paylaştılar. Kemal kardeşiniz bu ülkenin sorunlarına taliptir, rantına değil. Bu rantı millet için kullanacağım.''
Meydanda ''Angus ithalatı hayaldi gerçek oldu'' şeklinde pankart olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, tüm vatandaşlardan sandığa giderken Cumhuriyet tarihinde ilk kez AK Parti Hükümeti zamanında kurbanlık ithal edildiğini hatırlamalarını istedi.
CHP'nin iktidar olması halinde kul hakkı yiyenlerden hesap soracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
''AKP'nin gövdesini her yerde sallıyorum, arada bir düşenler oluyor, siz de biliyorsunuz. Şimdi dallarını sallamak size düşüyor. Türkiye'nin her tarafında dallarını silkeleyin. Silkeleyin, alaşağı edelim. Ama size şunu söyleyeyim, dallarını silkelerken öyle meyve falan düşecek diye de beklemeyin. Dikkatli olun, Recep düşebilir. Düşüreceğiz, sandıkta düşüreceğiz. Hesabını soracağız, yok öyle şey. Milleti perişan et, perişan ettikten sonra ortaya çık, ben memleketi iyi yönetiyorum' de.''

-''12 HAZİRANDA SIRTINIZI AKP'YE DÖNÜP, KARŞIYA BAKACAKSINIZ''-

Kılıçdaroğlu, 2002 yılında hapisteki tutuklu ve hükümlü sayısının 59 bin 429 kişi olduğunu, 28 Nisan 2011 tarihinde ise bu sayının 123 bine çıktığını savundu. Hapishanelerde yer kalmadığı için de 49 yeni hapishane yapıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, ''49 hapishane mi iyi 49 fabrika mı iyi? 49 fabrika yapsaydınız, gençlerimiz orada çalışsaydı günah mı işlemiş olurduk? İşte istikrar sürsün dedikleri bu. Millet hapse girsin, beyefendiler keyif çatsınlar'' dedi.
Kılıçdaroğlu, çiftçilerin elektrik borcunun hem faizini hem anaparasını sileceklerini bildirdi. Emeklilerin sorunlarını her fırsatta kendisinin dile getirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki 9 milyon emeklinin tamamının oyunu istediğini söyledi.
Ülkedeki tüm sorunları bildiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezinin son 6 ayda bir üniversite gibi çalıştığını ve tüm sorunlara çözüm ürettiğini kaydederek, vatandaşlardan oy istedi.
Kılıçdaroğlu, konuşmasında, Kütahya'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
''Burası da deprem bölgesi, onu biliyorum. Ama şunu unutmayalım. Her şeye göğüs gerebiliriz, her acıyı paylaşabiliriz. Bizim isteğimiz şu, memlekette huzur istiyoruz. Memlekette adalet, özgürlük istiyoruz. Gençlerimiz geleceğe umutla bakmalı. Ama bu işsizlik milleti perişan ediyor, gençlerimizi perişan ediyor. Atanamayan öğretmenlerin derdi var, emeklilerin derdi var, biliyorum 4/C, 4/B'lilerin derdi var, hepsini biliyorum. Çözüm halkın iktidarında. Bu sorunları çözmediler. 12 Haziranda sırtınızı AKP'ye döneceksiniz ve karşıya bakacaksınız. Karşınızda 6 oku ve Cumhuriyet Halk Partisini göreceksiniz.''
Kılıçdaroğlu, mitingin ardından Kütahya'daki deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere özel uçakla Uşak'a gitti. Kılıçdaroğlu'nun, Uşak'tan karayoluyla Simav'a geçeceği bildirildi.