Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) hayırseverler tarafından yaptırılan eğitim birimlerinin temel atma ve açılış törenlerine katıldı.
     Cumhurbaşkanı Gül, ERÜ yerleşkesinde hayırseverlerin yaptırdığı Zafer Kantarcı Sürekli Eğitim Merkezi, Gülşah-Mert Tatar Ağız ve Çene Cerrahisi Hastanesi, Hasçelik Klinik Mühendislik Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Kayseri Meslek Yüksek Okulu Boydak Mobilya Dekorasyon Atölyesinin açılışını yaptı, Nano Teknoloji Merkezinin temelini attı.
     Açılış ve temel atma törenlerinde, hayırseverlerin ailelerini yanına alan Gül, Erciyes Üniversitesine destek olan hayırseverlerin yaptığı yatırımlardan övgüyle söz etti.
     Açılış ve temel atma törenlerinin ardından Sabancı Kültür Sitesinde hayırseverlerin ödüllendirilmesi için tören düzenlendi.
     Cumhurbaşkanı Gül, törende yaptığı konuşmada, Kayseri'ye her geldiğinde mutluluk duyduğunu, Erciyes Üniversitesine her geldiğinde de ayrıca gurur duyduğunu ifade etti.
     Erciyes Üniversitesinde yapılan hizmetlerin gurur kaynağı olduğunu, Kayseri'nin ticaret ve sanayi merkezi olmasının yanı sıra üniversite kenti haline geldiğini belirten Gül, şöyle dedi:
     ''Ticaret ve sanayi faaliyetlerinin önümüzdeki yıllarda güçlü bir şekilde devam edebilmesi için bilgiye dayalı yapılması gerekiyor. Burasının üniversite şehri olması, buranın ticaretini ve sanayisini de güçlü hale getirecektir. Buradaki üniversiteler, sadece Kayseri ve Türkiye'ye değil, bütün insanlığa hizmet edecektir. Erciyes Üniversitesi, Türkiye'nin bütün üniversitelerine ve bütün illere örnek olan bir üniversitedir. Artık herkes biliyor. Sadece devlet eliyle değil, değerli iş adamlarımız, aileler, hayırseverlerimiz eliyle bu üniversitenin yücelmesi örnek olmuştur. Bundan siz de mutluluk duyuyorsunuzdur. Biz de gurur duyuyoruz. Bunu yapmak kolay değil. Kazançlarınızı gönüllü bir şekilde hiç kimsenin baskısı altında kalmadan ayırıp insanlığa hediye etmeniz, sadece burada okuyan çocuklar değil, tüm insanlık tarafından takdirle anılmaktadır. Aile mensuplarınız, eşleriniz, çocuklarınız sizi desteklemeseler, bu işleri yapamazsınız. Onların, desteği de önemli. Bu işleri organize eden rektörümüze, önceki rektörlere, üniversite mensuplarına teşekkür ediyorum.''
     ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, üniversiteye hayırseverler tarafından yaptırılan birimler hakkında bilgi verdi.
     Konuşmaların ardından Nano Teknoloji Merkezini yaptıracak iş adamı Fevzi Mercan'a temeli atılan tesis nedeniyle gümüş madalya veren Gül, Zafer Kantarcı Sürekli Eğitim Merkezini yaptıran Nuh Mehmet Kantarcı, Gülşah-Mert Tatar Ağız ve Çene Cerrahisi Hastanesini yaptıran Tatar ailesi adına Gülşah ve Mert Tatar, Hasçelik Klinik Mühendislik Araştırma ve Uygulama Merkezini yaptıran Fevzi Mercan, Halit Özkaya, Necmettin Baktır ve Şahin Özbek ile Kayseri Meslek Yüksek Okulu Boydak Mobilya Dekorasyon Atölyesini yaptıran Boydak ailesi adına Şükrü Boydak'ı altın madalya ile ödüllendirdi.
     Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Sabancı Kültür Sitesinde hayırseverler ve öğrencilerle yemek yedi.