Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, Mısır'da göstericiler ile güvenlik kuvvetleri arasındaki çatışmalardan kaygı duyduğunu belirterek, Mısır'daki dönüşüm sürecinin halkın beklentileri ve meşru talepleri doğrultusunda kısa sürede tamamlanması gerektiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mısır'da göstericiler ile güvenlik kuvvetleri arasındaki çatışmalardan kaygı duyuyoruz. Olaylarda birçok kişinin hayatını kaybetmesi ve yaralanması üzüntümüzü arttırmaktadır. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralananlara da acil şifa diliyoruz.

Mısır, geri çevrilemez, tarihi bir demokratik dönüşüm sürecinden geçmektedir. Bu sürecin Mısır halkının beklentileri ve meşru talepleri doğrultusunda mümkün olduğunca kısa sürede tamamlanması samimi dileğimizdir."

Mısır'da 28 Kasım günü başlayacak genel seçimlerin sükunet ortamında, serbest, adil ve şeffaf olarak gerçekleştirilmesinin büyük önem taşıdığı ifade edilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"Bu çerçevede, Mısır'da tüm tarafları, şiddetten uzak durmaya; huzur ve asayişin yeniden tesis edilebilmesi için azami itidal ve aklıselim ile davranmaya davet ediyoruz. Talep ve beklentilerini barışçıl yöntemlerle ifade eden göstericilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyoruz.

Mısır'ın geçiş sürecini başarıyla tamamlayacağına inanıyor, bu hassas dönemde dost ve kardeş Mısır'ın yanında yer almaya devam edeceğimizi yineliyoruz."