Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, trafik kazalarının bir vicdan, insanlık meselesi olarak kabul edilmesi ve bütün vatandaşların gerekli hassasiyeti, özeni ve dikkati göstermesiyle gerçek manada çözülebileceğine inandığını bildirdi.
Başbakan Erdoğan, ''Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası'' dolayısıyla yayımladığı mesajda, ulaşım imkanlarının bir ülkenin en önemli gelişmişlik göstergelerinden biri olduğunu belirtti.
Hükümet olarak, ''yol medeniyettir'' şuuruyla hareket ettiklerini ifade eden Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:
''Kısa zamanda ulaşımda rekor düzeyde işler yaptık, tarihi başarılar elde ettik. Göreve geldiğimizde Türkiye'nin bölünmüş yol uzunluğu 6 bin 100 kilometre iken, biz, 13 bin 600 kilometre yeni bölünmüş yol inşa ederek, bu rakamı, bugün itibarıyla 19 bin 700 kilometre seviyesine ulaştırdık. Yeni yollar inşa etmenin yanında, ülkemizin dört bir yanında trafiğe rahatlama getirecek kavşak, altgeçit, köprü, kaza kara noktası iyileştirmesi gibi önemli hizmetlerle karayollarımızdaki seyahat güvenliğini de artırdık.
Bizi en çok sevindiren gelişme ise son yıllarda yaptığımız yatırımlar sonucunda, trafikte meydana gelen kazaların, özellikle de ölümlü kazaların sayısında önemli ölçüde azalma yaşanmasıdır. Yine de trafik kazalarının esas itibarıyla bu meselenin bir vicdan meselesi, bir insanlık meselesi olarak kabul edilmesi, bütün vatandaşlarımızın bu noktada gerekli hassasiyeti, özeni ve dikkati göstermesi suretiyle gerçek manada çözülebileceğine inanıyorum. O nedenle bütün toplumda trafik bilincinin oluşması, can ve mal emniyetinin önündeki tehlikelerin giderilebilmesi, sorunun kalıcı ve acil çözümlenebilmesi için bütün vatandaşlarımızı bu sorumluluğu ve hassasiyeti paylaşmaya çağırıyorum.
Bu düşüncelerle Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası'nı kutluyor, herkesi trafik kurallarına tam olarak uymaya davet ediyor, tüm vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum.''