TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, geçen yıl ihracat rakamlarının, öngörülenin üzerinde gerçekleştiğini belirterek, ''2011 yılında da büyüme hedefi, yine özel sektörün gayretleriyle yakalanacaktır'' dedi.
     Şahin, Antalya Yörük Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Semih Beken ve beraberindekileri kabul ederek, bir süre görüştü.
     İş adamlarının yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak için dernek çatısı altında bir araya gelmelerini takdirle karşıladığını belirten Şahin, hiçbir ayrım yapmaksızın iş adamı derneklerinin açılışlarına katıldığını belirtti. Şahin, ''Çünkü hepsinin de Türk ekonomisine katkı sağladıklarını, ekonominin büyümesinin lokomotifi olduklarını biliyorum'' dedi.
     Türkiye'nin, ekonomide tercihini yaptığını ve serbest piyasa ekonomisinin koşulları içerisinde kalkınmasını sağlayacağına işaret eden Şahin, şöyle devam etti:
     ''Devlet altyapısını hazırlayacak ve müteşebbislerin önünü açacaktır. Böylece daha fazla yatırımın yapıldığı, daha fazla istihdamın sağlandığı ve daha fazla üretim, ihracatın yapıldığı bir ülke haline geleceğiz. Dünyadaki ekonomik krizden az da olsa etkilenmiştir ancak kendisini çabuk toparlamıştır. 2010 yılını sanıyorum yüzde 9'a yakın bir büyümeyle kapatmıştır. Bunda en büyük pay; özel sektöründür, iş adamlarımızın, sanayicilerimizin ve tabii ihracatçılarımızındır. Geçen yıl ihracat rakamları, öngördüğümüzün üzerinde gerçekleşti, 2011 yılında da büyüme hedefi yine özel sektörün gayretleriyle yakalanacaktır çünkü artık devlet ayakkabı, kumaş üretmiyor. Devlet bu tür alanlardan kendisini soyutladı. Özel sektör bunları daha kaliteli, daha ucuz yapacaktır. Dünya ile rekabet edecek düzeye erişecektir. İş, buraya doğru gitmektedir.''
     Yurtdışı ziyaretleri sırasında -nereye giderse gitsin- az ya da çok sayıda Türk iş adamına rastladığını belirten Şahin, bunun gurur verici olduğunu söyledi.
     Ülkelerin, ekonomik alanda iş adamlarının rekabet gücüyle yer edinmeye çalıştıklarını ifade eden Şahin, ''Bu nedenle, sizlerin böylesine bir faaliyet içerisinde bulunduğunu görmek memnun etti. Bir iş adamı sadece kendisi için üretmez. Siz, başka ocakların da tütmesini, başka insanların da evine ekmek götürmesini sağlıyorsunuz'' diye konuştu.
     Semih Beken de dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Derneğin, sadece Yörük iş adamlarını bir araya getirme amacı taşımadığını belirten Beken, Yörük kültürünü de yaşatmayı istediklerini anlattı. Beken, bu amaçla Antalya'da bir yörük köyü kurmayı planladıklarını ifade ederek, ''Amacımız, kültürümüzü çocuklarımıza aktarabilmek. Köklerimize sahip çıkmak istiyoruz'' dedi.
     Beken, derneğin resmi açılışını yapması için Şahin'i Antalya'ya davet etti.
     Konuşmaların ardından Beken, Şahin'e, Yörük erkeklerinin kullandığı ''keyfiye'' adlı boyun bağı ve üzerinde geleneksel yörük motifleri bulunan kilim hediye etti. Şahin de Beken'e çeşitli hediyeler verdi.