7 Haziran'da yapılacak umumi intihabat öncesinde miting meydanları hareketlenirken MAK Danışmanlık'ın anketi seçime 40 devir kaldığında can alıcı canlı bahis siteleri neticeler ortaya koydu.

Anket sonuçlarına bakarak hesaplı kâffesi 'kirli propagandaya' rağmen, AK Parti'nin oy payı yüzdelik 45.15 oldu. Görülmemiş vaatlerle şaşırtıcı CHP ise 'çılgın vaatlere karşın yüzdelik 24.79'te kaldı. Diğer yandan HDP, yüzdelik 9.15'le barajı geçmeyi başaramadı. MHP'nin oyu ise 15.25 oldu.

5 BİN 400 KİŞİYLE YAPILDI

MAK Danışmanlık marifetiyle 18-15 Nisan tarihinde 30 büyükşehir ve 17 il ve 161 ilçede 5 bin 400 kişiyle beniz yüze meydana getirilen ankette seçmenler 'Yarın umumi intihap olsa oyunuzu ne partiye verirsiniz?' sorusuna karşılık verdi. Ankette 'Seçime kadarki 40 günce süreçte ortaya konulabilecek insicamlı politikaların bu oranlarda önemsiz de olsa değişime bozukluk olabileceği' değerlendirmesi yapıldı.

50.5 CHP'YE İNANMADI

Ankete katılanlara politik partilerin intihap bildirgeleri de soruldu. Ankete katılanların yüzdelik 55'lik kısmı intihap beyannamesini kudretli buldu. AK Parti'nin intihap beyannamesini muvaffakiyetsiz ve ehliyetsiz bulanların payı yüzdelik 34.5 olurken yüzdelik 10,5'lik değer ise düşün bildirmedi. Ankete bakarak CHP'nin hesaplı vaatleriyle ağız dalaşı konusu bulunan intihap bildirgesini ise ankete katılanların yüzdelik 35'i kudretli buldu. Ankete katılanların yüzdelik 50.5 CHP'nin intihap bildirgesini muvaffakiyetsiz ve ehliyetsiz bulurken yüzdelik 14,5'lik çağ de düşün bildirmedi.

GÜNDEM SEÇİM

Ankette Türkiye'nin en ehemmiyetli problemi antetli soruya ise seçimlere 40 devir kaldığında vatandaşın yüzdelik 22'si seçim, yüzdelik 14'ü aylakçılık ve yüzdelik 10'luk değer de dolardaki artışı cevabını verdi. Ankette 'Ermeni sorunu'nun da gündemde dip tartışılması zımnında vatandaşın gündemine girmiş olduğu belirtilirken iştirakçilerin yüzdelik 9'u da Türkiye'nin en ehemmiyetli problemininin Ermeni problemi bulunduğunu dile getirdi.

Kaynak: sabah.com