Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri bulunan reklamcılığın, bölgesel ekonomilerde de sinerji yaratılması gibi önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirtti.
     Türkiye ve Slovenya Cumhurbaşkanlıkları himayesinde, Marketing Türkiye ve Marketing and Management Institute?MMI Türkiye organizasyonuyla düzenlenen, küresel ölçekte reklamcılığın ''şampiyonlar ligi'' olarak kabul edilen ve ''The CUP'' olarak bilinen ''Kıtalararası Reklamcılık Kupası/Intercontinental Advertising Cup/IICAC) yarışması kapsamında gerçekleştirilen, ''Yaratıcılık Zirvesi'' başladı.
     Cumhurbaşkanı Gül, zirvenin açılışına gönderdiği mesajda, yarışmanın İstanbul'da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür etkinliklerin sadece ilişkileri geliştirmekle kalmadığını, aynı zamanda sektörel bazda çok boyutlu işbirliğinin ilerletilmesine yardımcı olduğunu ifade etti.
     Reklamcılık sektöründe Avrupa, Latin Amerika ve Asya Pasifik'te gerçekleştirilen diğer festivallerde ödül alan reklamcıların katıldığı bu etkinliğin, ''festivallerin festivali'' niteliği taşıdığını vurgulayan Gül, reklam sektöründe uluslararası alanda ödül kazananlar arasında en iyilerinin bu festivalde seçilmesi ve bunun İstanbul'da gerçekleştirilmesinin sembolik değerinin büyük olduğunu kaydetti.
     İstanbul'un konumu, tarihi, imparatorluklara başkentlik ve birçok kültüre ev sahipliği yapmasının yanı sıra 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti payesine sahip olmasıyla yaratıcılığı teşvik eden böyle bir etkinlik için fevkalade önemli bir zemin sunduğunu anlatan Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     ''Bu çerçevede son dönemde birçok ödül kazanan Türk reklamcılığının dinamik yapısı ve giderek yükselen başarı grafiğine de dikkati çekmek isterim. Ülkemiz ekonomisinde önemli bir yeri bulunan reklamcılığımız, bölgesel ekonomilerde de sinerji yaratılması gibi önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Kıtalararası Reklam Kupası'nın yaratacağı katma değer ve markalaşma süreci, İstanbul'un imajına olduğu kadar Slovenya-Türkiye ilişkilerinin çeşitlendirilmesine, zenginleştirilmesine ve sektörel boyutun gelişmesine katkı sağlayacaktır.''