Yavuz Bingöl'ün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Berkin Elvan'ın annesini yuhalatmasına ilişkin yaptığı "Erdoğan Berkin Elvan'ın annesini yuhalattı çünkü onun da ölmüş annesine küfredilmişti" şeklindeki skandal açıklamasına tepkiler dinmiyor.

Verdiği röportajın tepki çekmesi sonrasında, Twitter hesabından yayımladığı açıklamayla Ahmet Hakan'ın sözlerini 'çarpıttığını' söylemişti. Bingöl, eleştirilerin ardından (@YvzbNgl) adresindeki Twitter hesabını kapattı.

Yavuz Bingöl'e bir tepki de İzmir'den geldi. Narlıdere'de bulunan "Yavuz Bingöl Sokağı" isminin değiştirilmesi için harekete geçildi. Narlıdere Belediyesi'nden alınan bilgiye göre; sokağa Yavuz Bingöl ismi 2001 yılında verildi. Ancak ünlü türkücünün Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği iftara katıldığı gerekçesiyle, kendilerine 'sivil inisiyatif' ismini veren bir grup sokaktan Yavuz Bingöl tabelasını kaldırdı.

Bingöl'ün tepki çeken son sözlerinin ardından, bugün de Narlıdere belediye meclisi olağanüstü toplanıp saat 12'de sokağın ismi konusunda kararını verip bir bildiri yayınlayacağını açıkladı.