Zeybekci, "Siz zannediyor musunuz ki Türkiye'de anketi partiler yaptırıyor. Uluslararası tüm ekonomi kuruluşları, Almanya'nın en ünlü bankası, bunları gördüğüm için söylüyorum. Bunlar çok hızlı bir şekilde anketler yaptırıyor. Türk ekonomisi ile ilgili bilgiye önden sahip olmak, ona göre adımlar atmak için. Önden bilgilere sahip oldular, piyasalar rahatlamaya başladı ve piyasalar bundan sonra daha da rahatlayacaktır" dedi.

Kütahya 1. Orgnazie Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nde yatırımcı işadamlarıyla bir araya gelen Zeybekci, sorunları dinledi. 

Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, daha önce söylediği gibi Türkiye'de endişe edecek hiç bir şeyin olmadığını söyledi.

Bakan Nihat Zeybekci, dolar kurunda ki aşırı oynaklığın, bunun ihracata etkisini yönünde sorulan soruya ise şöyle yanıt verdi:

"DAHA DA DÜŞECEK"

"Gerek faizin üzerinde, gerekse TL'nin değeri üzerinde seçimlerden kaynaklanan, seçimleri fırsat bilen spekülasyon amaçlı bazı manipülasyonların, bundan rant sağlamaya çalışanların sebep olduğu bir köpük, bir marj vardır. O marjda 2.75 seviyesinden, 2.57'lere kadar indi. Öngörülerimiz bizim biraz daha ineceği yönünde. İnme iyi midir, kötü müdür? Onu tartışmıyorum. Ama biraz daha inmesi, doğrudan bunun faiz üzerinde etkisini göstermesi ve dolayısıyla enflasyon üzerinde 2015 yılında etkisini görmesi anlamında bunları söylüyorum. 

Tutup indirdik aşağı, sonra biliyorsunuz 2,05'lere kadar aşağıya doğru bir iniş yaşandı. İkisi de normal değildi. 2,39'da normal değildi, 2.05'de normal değildi. Kurla, dövizle, faizle ilgili o gün onu söylediğimizde şöyle dedik; 'Amerika Merkez Bankası'nın almış olduğu bu karardan bütün dünya etkilenecektir. Çin, Brezilya, Arjantin, Şili, Hindistan herkes etkilenecektir. Çünkü dünyada rezerv para basma yetkisi tek ve en güçlü para olan Amerikan doları. Bunun hareketlerinden dünyadaki diğer bütün ülkelerin etkilenmesi son derece normaldir" diye konuştu.

Zeybekci, Türkiye'nin de etkilendiğini ama Türkiye'nin diğer ülkelerden farklı olduğunu dile getirdi.