Toprak ailesinin mutlu günü Toprak ailesinin mutlu günü

Ancak ürettikleri ürünler, şeytani bir plan kuran iki dolandırıcı tarafından çalındı. İşte detaylar: İş adamları Muhammet İbili ve Yaşar Güner, Denizli'nin Sarayköy ilçesindeki bir içecek firmasıyla anlaşarak, mürver çiçeği, karadut ve ballı frambuazlı olmak üzere 3 çeşit doğal gazoz üretimi yaptırdı. Üretimi tamamlanan gazozları teslim almak isteyen iş adamları, nakliye için Denizli Kamyon Garajı ile iletişime geçti. Garaj yönetimi, Antalya'dan Denizli'ye yük getiren ve yük talebinde bulunan bir kamyon şoförü olan Yusuf E.'yi yönlendirdi. Ancak Yusuf E., gazozları yükleyeceği kamyonunun sahibi Muhammet İbili'ye, işini tamamlamak için birkaç kez telefonla ulaştıktan sonra ortadan kayboldu. İlk olarak "Mallar geç yükleniyor. Açım yemek yiyeceğim." dedi, ardından "Elektrik arızası çıktı, 1 saat gecikeceğim." bahanesiyle zaman kazanmaya çalıştı ve sonrasında irtibatı kesti. İş adamları, dolandırıldıklarını anladıktan sonra Denizli İl Jandarma Komutanlığı'na başvurdu. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) harekete geçti ve dolandırıcıları yakalamak için çalışmalara başladı. JASAT ekipleri, İzmir'de kaldıkları otelde şüphelileri yakaladı. Şüpheliler, suçlarını itiraf etti. Çalıntı gazozlar ise İzmir'in Buca ilçesindeki bir depoda bulunarak iş adamlarına teslim edildi. 

Dolandırıcılar, gazozları çalmak için 2 sahte plaka kullandılar. Bu sahte plakaları, satılık ilanlarından tespit ettikleri benzer araçlarla ikiz plaka olarak bastırdılar. Kamyonun plakasını da yağlı boya ile kırmızıdan beyaza dönüştürerek dikkatleri üzerlerine çekmemeye çalıştılar.

Muhammet İbili, gazozları doğrudan üreticiden temin ederek Türkiye'de ilk kez hammaddelerle doğal gazoz üretimine yatırım yaptıklarını söyledi. Dolandırıldıklarını anladıklarında ürünlerin geri geleceğinden umutlarının olmadığını belirten İbili, jandarma ekiplerine teşekkür etti.

Şüphelilerden kamyon sürücüsü olan Yusuf E. tutuklandı, suç ortağı Ali A. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.