Isparta'nın Yalvaç İlçesi Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, işçi maaşlarının ödenmediği ile ilgili çıkan haberleri yalanladı. İşçi ücretlerini ödeyemeyen veya gecikmeli ödeyen bir belediye haline geldikleri suçlamalarının doğru olmadığını belirten Tütüncü, "2023 yılı haziran ayına kadar böyle bir şey söz konusu dahi değildir" dedi.

Tütüncü'nün açıklaması şu şekilde: "Bir gazete haberinde konu edilen, belediyemizin işçi maaşlarını yatıramadığı hususundaki habere istinaden yine Yalvaç Kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Vatandaşlarımızın, bu ihtiyaca binaen yapacağımız bu açıklamayı dikkate almalarını rica eder manipülatif haberler ve haber kaynaklarına karşı dikkatli olmalarını tavsiye ederim. 

İşçi maaşlarımız söz konusu haberde bahsedildiği gibi ayın 1 ‘inde değil her ayın 5. gününe kadar ödenir. Her yıl sonu belediye meclisimizde benzer bir karar alındığı gibi 2023 yılı işçi maaşları konusu da 2022 yılı Aralık Ayı Belediye Meclis Toplantısında karara bağlanmıştır. Bu karar Madde-16 da şu şekilde belirtilir. “Şirkette çalışan işçilere her ayın 01-05 arasında banka aracığıyla ödenir. İşveren işçiye ücretini gösterir bir ücret tediye pusulaları gösterir bir ücret tediye pusulaları verir. Bu pusulada tahakkuk eden her türlü ücret ve kesintiler ayrı ayrı gösterilir. İşçiler ücretlerini bankamatik aracılığı ile alırlar.

Bu hususa bu madde ile açıklık getirmiş olalım. İşçi ücretlerini ödeyemeyen veya gecikmeli ödeyen bir belediye haline geldiğimiz suçlamasına gelince, 2023 yılı haziran ayına kadar böyle bir şey söz konusu dahi değildir.

Haziran ayında ise yaza doğru artan yatırım maliyetleri ve İller Bankasından gelecek payın gecikmesinden kaynaklı 2 günlük bir gecikme söz konusudur. Hal böyle iken uzun zamandır belediyemizi ekonomik bir açmazın içinde gösterme çabası beyhudedir. Zira bu konunun doğrudan muhatabı işçilerimizdir ve onlar neyin ne olduğunu gayet iyi bilmektedirler. İşine geldiğinde dinin bir istismar aracı olduğunu söyleyen işine geldiğinde ise ayetten hadisten örnek verenler işçinin halinden de alın terinden de anlamaz.

İşte Mart Ayında İkinci El Piyasasının Durumu İşte Mart Ayında İkinci El Piyasasının Durumu

Biz zaten Peygamber Efendimizin bizlere o güzide nasihatlerinin ışığında personellerimize elimizden gelen her türlü imkânı sunmaya gayret gösteriyoruz. Bunun en güzel örneği henüz bir sendikayla anlaşmamamıza rağmen işçilerimize sendikalı birçok işçiden çok daha fazla imkân sağladığımızdır. Yalan haberlere itibar etmeyip gerçeği öğrenmek isteyenler internet sitemizde bulunan 2022 yılı aralık ayı meclis kararlarına bakabilirler. 

( https://www.yalvac.bel.tr/.../1671199293639c7a3d083ac.pdf ) 

 Vatandaşlarımızdan, ne lügatımızda ne de kelime dağarcığımızda bulunmayan “kelle alırız” gibi kan donduran ifadeleri şahsımıza yakıştıran basın yayın kuruluşlarına itibar etmemelerini, merak edilen konuları doğrudan belediye kaynaklarından bilgi edinerek öğrenmelerini rica eder, herkese sevgi ve saygılarımı sunarım."