Isparta Değişim ve Gelişim Platformu, 2. kuşak aile işletmelerinin yoğun olduğu, gelişime açık, vizyon sahibi yeni jenerasyon genç işadamlarından oluşuyor. Isparta Değişim ve Gelişim Platformu (IDGEP) Başkanı Nazmi Esen, Ukrayna ırkı Romanov koyunu yetiştiricisi Nazmi Esen, hayvancılık alanında yaptığı çalışmayı TRT Haber’e anlattı.

Esen, “Biz 2017 yılında Ukrayna’dan Romanov koyun ithal ettik. İslamköy’de bir çiftliğimiz var. Türkiye’de Romanov deyince Isparta ilk akla gelen şehir olsun.

Romonov koyununda popülasyonun hızla büyümesi ülkenin et ihtiyacına ciddi karşılık vereceğini düşündük. Ukrayna’da bu hayvanı yerinde görerek takip ederek sonrasında da 300 adet ithalat gerçekleştirdik. Doğumda ikiz üçüz dördüz ve bazen beşiz yavru gördüğümüz hızlı üreyen öyle bir ırk bu işe yatırım yapmak isteyen birisi küçük sayıda bir hayvanla başlasada kısa sürede sebaat ederse çok güzel büyük bir sürüsü olabilir. Eti çok lezzetli kuzu eti yiyemiyorum diyen birisi için kokunun hiç olmadığını iddia edebileceğim kadar az” dedi./Nadir Öngören

Gül Petek Sanayi Kavşağı Kapandı Gül Petek Sanayi Kavşağı Kapandı