Isparta'da trafik kazasında 1 polis şehit oldu Isparta'da trafik kazasında 1 polis şehit oldu

Çelik konstrüksiyon. Bu tür yapılar genellikle dayanıklılık, hafiflik ve hızlı montaj gibi avantajları nedeniyle tercih edilir.
Prefabrik konutlar, genellikle fabrikalarda önceden üretilen ve daha sonra montaj için inşaat sahasına taşınan konut yapılarıdır.

Isparta’da bu işi yapan Aynur Durmaz,  Isparta ve çevre illerinde bu tarz yapılara çok fazla talebin olduğunu belirterek bu yapıların ne olduğunu ve avantajlarını anlattı.
Gerek daha hızlı işlemle yapılması gerekse dayanıklılığından dolayı çok fazla talep aldıklarını belirten Durmaz,  çelik konstrüksiyonun avantajlarını anlattı.
Durmaz, ” avantajlarından dolayı çelik konstrüksiyon. Burada çeliğin diğer betonarmelere göre çok fazla avantajları var ve şuan vatandaş artık celik evi yaparken tercih ediyor. Çelik, betondan daha hafif olmasına rağmen güçlü bir yapı malzemesidir. Bu, yapıların depreme karşı 💯” Şeklinde konuştu.

Durmaz,  ifadelerinin devamında,  “Çelik yapılar genellikle daha hızlı bir şekilde inşa edilebilir. Fabrikada üretilen çelik bileşenler, inşaat sahasına getirildiğinde kolayca birleştirilebilir. Bu da sipariş aldığımızda en fazla 60 günlük bir teslimat süresinde bu işi hallediyoruz. Ayrıca çelik yapılar genellikle  ve düşük bakım gerektirir. farklı tasarım ihtiyaçlarına uyacak şekilde şekillendirilebilir. Bu, mimari tasarımda çeşitli ve birden fazla seçenekler sunar. Bu yönüyle de vatandaşlar tercih ediyor. En önemli sebeplerinden biri ise dayanıklılığı bu yapılar kesinlikle depreme karşı yüzde 100 dayanıklıdır. Güçlendirilmiş çelik olduğu için biz bu ürünlerden deprem bölgesi olan Hatay, Isparta , Antalya ve çevre illere yaptık. Bir diğer avantajı ise yalıtımdır. Evet, çelik konstrüksiyon yapıları genellikle iyi bir yalıtım sistemine sahiptir. Çelik, kendisi iyi bir iletken olduğu için ısıyı iletebilir, ancak uygun yalıtım malzemeleri kullanılarak bu iletkenlik azaltılabilir. Bu, enerji verimliliği sağlar ve binaların ısıtma ve soğutma maliyetlerini düşürür.

İÇERİSİNDE

"Çelik konstrüksiyonun içerisinde ise 10 santmlik taş yünü,bordeks  mantolama malzemesi, ana iç ve dış duvarlarda osb, en son olarak ta alçı pan var. Bu da ortalama 21 santimlik bir duvar kalınlığı yapıyor"  
YAPILIRKEN GEÇTİĞİ İŞLEMLER
Durmaz,  yapım aşamasında geçen işlemleri de belirterek,  “İlk önce su basmalı beton atılır. Ardından binanın ana iskelesi kurluyor. Sonrasında hem kaplama hem de elektrik ve su tesisatları aynı anda döşeniyor. İç ve dış kaplama yapıldıktan sonra binanın içine şap betonu atılıyor.” Dedi.
GENEL OLARAK FİYATI
“Su basmanı dahil ortalama metrekare 19 bin lira tutuyor.  Prefabrik yapılarda ise anahtar teslimi olarak alındığında 10 bin lira civarı fiyatlar çıkıyor.” Dedi..
Ayrıca konteyner olarak bilinen yapıları da genelde bağ evi,hobi evi,mini ev şeklinde biz 4 mevsim yalıtımlı olarak özel imalat yapıyoruz.

Haber/ Ali Rıza Cesur