SGK İnceleme Yapıyor, Maaşınız Kesilebilir! SGK İnceleme Yapıyor, Maaşınız Kesilebilir!

Ocak ayında pek çok emeklinin maaşına yüzde 49,25 oranında zam yapılmıştı. Ancak bu zam, 6 bin 700 TL ve altında kök maaş alan emeklileri etkilemedi, en düşük maaş 10 bin TL'de kaldı.

Milyonlarca emekli, aldıkları en düşük maaşın 16 bin TL üzerinde olmasına rağmen açlık sınırının altında kaldığı için dert yanıyor. Temmuz ayında yapılacak olan maaş zammı, emekliler için bir umut ışığı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da emekli maaşlarına zam yapılacağını açıklamıştı. İlk üç aylık zam oranı Ocak, Şubat ve Mart aylarında toplam yüzde 15,5 olarak belirlendi.

Uzmanlar, kalan üç aylık dönem için yaptıkları tahminlerde yüzde 25 veya 30 üzerinde bir zam öngörüyor. Emekliler ise bu zammın yetersiz olduğunu dile getiriyor ve bir refah payı artışı bekleniyor.

Ünlü gazeteci Faruk Erdem, en düşük emekli aylıklarına ilişkin konuşulan üç formülü açıkladı. Erdem'e göre, enflasyonun yüzde 30'a yakın bantta çıkması bekleniyor ve bu orana refah payı da eklenerek Temmuz ayında emeklilere bir artış yapılacak. Erdem'in formüllü zam detayları şöyle:

  • Enflasyon artış oranıyla 12 bin 500 ila 13 bin TL civarında maaşlar oluşacak.
  • Bu yıl sonunda öngörülen enflasyonla maaşlar 14 bin ve 15 bin TL bandında olacak.
  • Asgari ücretle eşitlenmesi durumunda ise 17 bin TL rakamı söz konusu.

Haber Merkezi