Teşekkürler Isparta 6 Mart SK Teşekkürler Isparta 6 Mart SK

Federasyon Başkanı Yardımcı tecrübeli kasapların tercih edilmesi gerektiğini belirterek, "Ustalık belgesi ve tecrübenin yanı sıra, belediyelerin sağladığı kesim hizmetlerinin de değerlendirilmesi önemli" dedi. Yardımcı, kasapların deneyimi sayesinde hayvanın derisinin ve iç organlarının zarar görmeyeceğini ve böylece et kalitesinin de artacağını ifade etti.

Kurban Kesimi Öncesi ve Sonrası Öneriler

Kurban kesimi öncesi hayvanlara su verilmesinin önemini vurgulayan Yardımcı, onları stresli durumlardan uzak tutmanın önemine dikkat çekti. Ayrıca, tecrübesiz kasapların yanlış kesimleri sonucu hayvanın etinin istenen şekilde değil, kemikli et veya kıyma şeklinde kullanılmak zorunda kaldığını belirtti. Yardımcı, bu durumun vatandaşların pirzola ve bonfile gibi spesifik et taleplerini karşılamada problemlere yol açtığını ekledi.

Etin Muhafazası ve Dinlendirilmesi İçin İpuçları

Osman Yardımcı, kurban etinin doğru muhafaza yöntemlerine dikkat çekerek, kadınlara özellikle bir günlerini kurbanın bakımına ayırmalarını önerdi. Yardımcı, "Kurban kesildikten sonra eti kaplara yerleştirip, üzerini bir bezle örtün ve eti birkaç saat serin bir yerde dinlendirin. Eti sık sık çevirin ve 24 saat dinlendirin. Bu yöntem, etin hem sağlıklı hem de lezzetli olmasını sağlar." diye ekledi.

Kaçak Kıyma Çekenlere Ağır Cezalar Uygulanacak

Osman Yardımcı, kıyma çeken akaryakıt istasyonlarına, bakkallara ve terzilere yönelik denetimlerin artırılacağını belirtti. Kasaplık ehliyeti olmayan kişilerin kaçak kıyma çektikleri durumda 60 bin lira ceza uygulanacağını ifade etti. Yardımcı, "Motorize ekiplerimiz müşteri kılığına girerek denetimler yapacak" dedi ve kasaplarla kurban sahiplerini etlerin doğru saklama ve taşıma yöntemleri konusunda bilinçlendirmeye devam edeceklerini ekledi.